Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keksiukai, kuriems prireiks kefyro ir manų. Paskaninkit juos tuo, kas patinka

Kepant keksiukus, kaip ir daugelį kepinių, verta sekti receptu ir laikytis rekomenduojamų produktų proporcijų. O štai renkantis, kuo juos pagardinti, fantaziją jau galima išlaisvinti. Kviečiame išsikepti keksiukų, kurių „plytomis“ taps manai, kefyras. O štai skaninkite juos tuo, kas patinka – tarkim, galit sunaudoti šaldytų uogų likučius.
Keksiukai su obuoliais
Keksiukai su obuoliais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 st. manų kruopų;
  • 1,5 st. kefyro;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 st. cukraus;
  • 1 st. miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 100 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
  • turimų priedų: šaldytų ar šviežių uogų, gabaliukais pjaustytų obuolių, nutarkuotos citrinos žievelės, aguonų ir pan.

Gaminimas:

1. Manus sumaišykite su kefyru ir palikite pusvalandžiui, kad išbrinktų.

2. Atskirame dubenyje iki purumo išsukite kiaušinius su cukrumi.

3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį po truputį suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, įberkite druskos. Tuomet sukrėskite ir manų bei kefyro mišinį. Kruopščiai, bet atsargiai išmaišykite. Gerai išsukite.

4. Galiausiai įmaišykite lydytą sviestą ir pasirinktus priedus.

5. Sukrėskite tešlą į keksiukų kepimo formos duobutes (užpildydami iki 2/3). Dėkite į iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusvalandį – keksiukai turi gražiai pakilti ir tapti auksiškai rusvos spalvos.

6. Kelias minutes aušinkite dar kepimo formoje, o tada leiskite baigti atvėsti sudėję ant specialių grotelių ar plačios lėkštės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas