Pasiilgusiems egzotikos, siūlau „paviešėti“ Korėjoje. Išraiškingo skonio lipniai saldžiarūgštei vištienai pasigaminti neprireiks jokių ypatingų ingredientų, viską rasite parduotuvėse. Tai toks nesudėtingas, greitai paruošiamas ir ypatingai gardus patiekalas, kad jo paragavę rizikuojate neapsiriboti vos viena porcija!
Lipni vištiena korėjietiškai
Ingredientai (4 asm.):
- 500-600 g vištienos arba kalakutienos blauzdelių mėsos (be odos ir kaulų);
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 2 šaukšteliai saldžiosios paprikos;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- 1 kiaušinis, išplaktas;
- 4-5 šaukštai krakmolo;
- 4-5 šaukštai miltų;
- aliejaus (kepimui).
padažui:
- 2 šaukštai sezamų aliejaus;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 2 cm imbiero šaknies gabalėlis, sutarkuotas;
- 2 šaukštai sojų padažo;
- 2 šaukštai ryžių acto;
- 2 šaukštai medaus;
- 2 šaukštai pomidorų pastos (arba 3 šaukštai kečupo);
- 1 šaukštas agavų sirupo (jei naudojote kečiupą, sirupo nepilkite);
- 1 šaukštelis čili pipirų dribsbių (arba mažiau, pagal skonį);
- 1 šaukštas rudojo cukraus;
- ¼ stiklinės vandens arba sultinio.
patiekimui:
- virtų ryžių;
- sezamų (pakepintų);
- svogūnų laiškų.
Gaminimas:
1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite vištieną su česnakais, paprika, druska ir pipirais ir palikite pasimarinuoti bent 2 valandas kambario temperatūroje (arba per naktį šaldytuve).
2. Į vieną lėkštę suberkite krakmolą, į kitą supilkite plaktą kiaušinį, į trečią – miltus.
3. Didelėje keptuvėje arba wok’e įkaitinkite šlaką aliejaus. Vištienos gabalėlius pradžioje apvoliokite krakmole, tada kiaušinyje ir paskiausiai – miltuose. Dėkite į karštus riebalus (dalimis) ir leiskite kiekvienai pusei gerai apskrusti, prieš apverčiant. Prireiks iš viso kepti apie 8 minutes, kad mėsa pilnai iškeptų ir kad būtų gerai apskrudusi.
4. Išimkite iškepusius vištienos gabalėlius iš keptuvės, sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad riebalai susigertų, ir kepkite likusius vištienos gabalėlius.
5. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavy.
6. Kai iškepsite paskutinę porciją vištienos, išpilkite iš keptuvės visus riebalus, ir į ją supilkite padažą. maišydami kaitinkite, kol padažas užvirs ir ims tirštėti.
7. Sudėkite į keptuvę iškeptą vištieną ir išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje apibarstykite sezamais ir susmulkintais svogūnų laiškais.
8. Patiekite su virtais ryžiais.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.