Ingredientai:
- paruoštos kepti picos tešlos, naminės (ČIA rasite puikų receptą su ingredientais ir gaminimo instrukcijomis) arba pirktinės;
- 1 skardinė (400 g) savo sultyse konservuotų pomidorų;
- alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis druskos.
viršui:
- picai „Margaritai“: mocarelos, supjaustytų mažų pomidoriukų, šviežio baziliko lapelių (juos berkite ant jau iškeptos picos);
- „Keturių sūrių“ picai: mocarelos, gorgonzolos, parmezano ir fontina sūrio (galite keisti mėgstamais kitais);
- picai su kumpiu ir gražgarstėmis: mocarelos, itališko kumpio prosciutto, gražgarsčių (užberkite paskutinę kepimo minutę).
Gaminimas:
1. Paruoškite padažą: elektriniame trintuve iki tyrės sutrinkite pomidorus, šaukštą alyvuogių aliejaus ir druską (jei pomidorai rūgštoki, gali praversti žiupsnis cukraus).
2. Įkaitinkite grilį iki 290-310 laipsnių temperatūros.
3. Ketaus keptuvę (30 cm skersmens) dosniai patepkite aliejumi. Dėkite į keptuvę tešlą ir spaudydami pirštais suformuokite padą su neaukštu krašteliu. Jei tešla nepasiduoda, sufomuokite tokį „blyną“, koks pavyksta. Tada kelias minutes palaukite ir vėl tęskite formavimą – tešla bus atsipalaidavusi.
4. Suformuotą padą patepkite padažu, o tada padenkite pasirinktais priedais.
5. Perkelkite keptuvę ant grilio, uždenkite dangčiu ir kepkite 10-15 min., kol krašteliai bus auksiniai, o sūris burbuliuos. Atsargiai nukelkite keptuvę, picą perdėkite ant medinės lentos ir pjaustykite.
Pastaba: jei kepsite daugiau nei vieną picą, paskesnes formuokite ant lygaus paviršiaus, tuomet atsargiai perkelkite į keptuvę ir tepkite padažą, dėkite priedus.