„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kepame ant grilio: kiaulienos šonkauliukai, avienos šašlykai ir vištos sparneliai

Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme smagu leisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Prieš akis dar daug šiltų vasaros vakarų, metas pasirinkti receptą!
Ant grilio kepta kiauliena
Ant grilio kepta kiauliena / „Scanpix“ nuotr.

Pranešime žiniasklaidai „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi keliais receptais, kuriais nustebinsite savo artimuosius ar draugus.

Kiaulienos šonkauliukai

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. malto kumino;
  • 1 valg. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • po žiupsnį druskos ir pipirų;
  • 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų;
  • 1 stiklinė barbekiu padažo.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros ir sustumkite anglis į vieną pusę.

2. Mažame dubenyje sumaišykite visus birius prieskonius. Šonkauliukus apibarstykite prieskonių mišiniu ir gerai įtrinkite.

3. Patieskite dvigubą foliją ir padėkite ant jos šonkaulius kepti. Foliją būtinai patieskite priešingoje pusėje, nei sustumtos anglys. Uždenkite dangčiu ir kepkite apie 1 valandą. Kepimo pabaigoje šonkauliukus ištepkite barbekiu padažu ir kepkite juos dar 5 minutes. Turėkite omenyje, kad skirtingi griliai skirtingai įkaista, tad kas 15 minučių patikrinkite šonkauliukų iškepimo lygį, jog jų neiškeptumėte ar nesudegintumėte.

Vida Press nuotr./Kepti kiaulienos šonkauliai
Vida Press nuotr./Kepti kiaulienos šonkauliai

Avienos šašlykai

Ingredientai:

  • 500 g avienos, supjaustytos 5 cm skersmens gabalėliais;
  • 0,5 stiklinės citrinų sulčių;
  • 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis druskos;
  • po žiupsnelį juodųjų ir raudonųjų pipirų;
  • 2 svogūnai, supjaustyti į 8 dalis;
  • indelis vyšninių pomidorų;
  • 2 saldžiosios paprikos, supjaustytos nedideliais gabalėliais.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite avienos gabalėlius, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus bei raudonuosius pipirus. Prieš kepant marinuokite apie 2-3 valandas.

2. Ant vienų iešmų sumaukite šašlykus, o ant kitų iešmų – daržoves. Daržoves būtina sumauti ant kitų iešmų, nei mėsą, nes jos iškepa greičiau, tad veriant viską ant tų pačių iešmų daržovės gali perkepti, o mėsa – neiškepti.

3. Mėsą kepkite apie 20 minučių, nepamirškite jos vartyti, kad šašlykas būtų iškepęs tolygiai. Daržoves nuolat vartydami kepkite apie 10 minučių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šašlykas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šašlykas

Saldžiai aštrūs traškūs vištos sparneliai

Ingredientai:

  • ¼ stiklinės balzaminio acto;
  • ¼ stiklinės medaus;
  • ¼ stiklinės pamėgto aštraus padažo;
  • 2 kg vištienos sparnelių.

Gaminimas:

1. Balzaminį actą, medų bei aštrų padažą sumaišykite dubenyje.

2. Vištos sparnelius įkaitintame grilyje pakepkite apie 15 minučių, tuomet juos ištepkite padažu ir apverskite. Tepkite padažu ir vartykite juos tol, kol vištienos sparneliai pasieks norimą traškumą bei spalvą.

Vida Press nuotr./Kepami vištos sparneliai
Vida Press nuotr./Kepami vištos sparneliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs