Baisumynai Helovinui: „mumijos“, vaiduokliški pyragai, „raganos pirštai“

Jei nepatinka vadinamosios šventės atėjūnės, turite visas teises jų ne tik nešvęsti, bet ir visai ignoruoti. Tačiau Heloviną galite paversti ir puikiu pretekstu smagiam vakarėliui, filmų peržiūrai ir naujų receptų išbandymui. O jei jau tokia proga ką nors gaminate, tebūnie tie dalykai ne tik gardūs, bet ir baisūs. Juk taip smagiau! O mes dalinamės keliais receptais ir idėjomis iš instagramo.
Heloviniški skanėstai iš vaisių
Heloviniški skanėstai iš vaisių / Vida Press nuotr.
Sumuštiniai "Mumijos"
Receptas: Sumuštiniai „Mumijos“
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Duona: 12.00 vnt. (12 riekelių baltos forminės duonos)
Pomidorų padažas: 100.00 g (mėgstamo)
Sūris: 200.00 g (brandinto)
Alyvuogės: 6.00 vnt. (juodųjų)
Kaip gaminti

1. Baltos duonos riekeles sutepkite pomidorų padažu. Sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite ant sumuštinių.

2. Alyvuoges suraikykite skersai rutuliukais ir, dėdami jas ant sumuštinių, formuokite „akis“.

3. Apie 10 min. kepkite 180 °C orkaitėje.

Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms

Suskleisti
Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru
Receptas: Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 8
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Jogurtas: 150.00 ml (natūralus)
Cukrus: 150.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1 arbat.- miltelių ir smulkiai pjaustyto cukruoto imbiero gabaliukų (pagal skonį).)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 tarkuotos žievelės)
Moliūgai: 300.00 g
Miltai: 220.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Kaip gaminti
  1. Lydytą sviestą sumaišykite su kiaušiniais. Dėkite cukraus, jogurto bei vėl gerai išmaišykite.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir imbiero milteliais. Šiuos sausus produktus sijojame į kiaušinių masę.
  3. Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, moliūgą, cukruoto imbiero gabaliukus ir viską gerai išmaišykite.
  4. Tešla užpildome kepimo sijonėlius.
  5. Kepkite apie 30 min., 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  6. Atvėsusius keksiukus galima puošti plakta grietinėle ar dekoracijomis.

Receptą atsiuntė Rūta K.

Suskleisti
Sausainiai „Raganos piršteliai“
Receptas: Sausainiai „Raganos piršteliai“ Helovinui
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Sviestas: 110.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 150.00 g
Miltai: 200.00 g (gali prireikti kiek daugiau)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 30.00 vnt. (be odelių)
Maistiniai dažai: 1.00 arbat. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruoškite migdolus: užpilkite juos verdančiu vandeniu, o tada, praėjus kelioms minutėms ir vandeniui kiek pravėsus, griebkite po vieną ir pašalinkite odelę tiesiog ją nustumdami pirštais. Sudėkite migdolus ant lėkštės, kad apdžiūtų. Juos galite naudoti ir tokius šviesius, o jei norite „lakuotų nagų“ efekto, tuomet pagal instrukciją pasiruoškite turimus maistinius dažus ir vieną migdolo pusę nuspalvinkite bei palikite, kad išdžiūtų, kol paruošite sausainių tešlą.

2. Į didelį dubenį sudėkite sviestą, supilkite cukrų, druską ir sukite mediniu šaukštu, kol gausite purią balsvą masę.

3. Į gautą masę muškite vieną kiaušinį ir antrojo kiaušinio trynį (baltymą atidėkite, jo dar reikės), supilkite vanilės ektraktą ir išmaišykite.

4. Supilkite miltus ir užminkykite vidutinio kietumo tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą – tegul pabūna ten 30–40 min.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais.

6. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir vis atgnybdami po gabaliuką, ant lygaus paviršiaus voliokite piršto storio „gyvatėles“. Supjaustykite jas piršto ilgio gabaliukais, o tada, pasitelkę visą išmonę pasistenkite dekoruoti juos lyg tikrus pirštus: dviejose vietose pažymėkite „sąnarius“, peiliu padarydami kelis nedidelius brūkštelėjimus. Dėkite „pirštelius“ į skardą.

7. Kiekvieno „pirštelio“ gale įspauskite „nagą“ – dažytą ar natūralų migdolą. Galiausiai patepkite sausainius likusiu kiaušinio baltymu (migdolo netepkite).

8. Kepkite apie 10–12 min., kol sausainiai taps gelsvi. Leiskite visiškai atvėsti, o tada jau mėgaukitės baisiosios raganos piršteliais. Kas gali būti bjauriau! Ir skaniau.

Suskleisti
Karameliniai obuoliai
Receptas: Karameliniai obuoliai Helovino stalui
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 15.00 vnt. (mažų (tiek pat reikės ir medinių pagaliukų))
Žemės riešutai: 1.00 sauja (skrudintų ir smulkiai grūstų; galima įdėti ir kitų patinkančių pabarstukų)
Sviestas: 400.00 g (karamelei)
Cukrus: 400.00 g (karamelei)
Kaip gaminti

1. Pradėkite nuo karamelės gamybos – į puodą storu dugnu po truputį berkite cukrų ir palaukite, kol pradės lydytis. Po maždaug 5 – 10 minučių, kai iš cukraus ims sunktis skysis, įdėkite sviestą ir intensyviai pamaišykite. Jei masė per skysta, berkite dar cukraus ir nuolat maišykite, kol gausite vientisą masę. Tuomet puodą nuimkite nuo ugnies ir karamelę palikite atvėsti.

2. Obuolius nuplaukite, pašalinkite kotelius ir nusausinkite. Toje vietoje, kur buvo kotelis, smeikite medinį pagaliuką, jis turėtų pasiekti maždaug obuolio vidurį.

3. Paruoštą karamelę su nedideliu kiekiu vandens pakaitinkite ant nedidelės ugnies ir maišykite, kol išeis vientisa skysta masė. Į gautą masę panardinkite kiekvieną obuolį taip, kad jis visas ja apliptų.

4. Obuolius apvoliokite ir pabarstykite žemės riešutais ar kitais mėgstamais pabarstukais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą – tegul čia jie visiškai atvėsta. O tada dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

5. Sukietėjus karamelei patiekite obuolius ant stalo. Juos taip pat galite ir supakuoti – paruošti kaip mažas dovanėles.

Suskleisti
„Linksmieji voriukai“
Receptas: „Linksmieji voriukai“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 60.00 g (arba 3/4 puodelio)
Grietinė: 100.00 ml (arba 1/2 puodelio)
Aliejus: 80.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 g (arba 1/4 arbat. š.)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 35.00 g (arba 3/4 puodelio)
Kepimo milteliai: 1.00 g (arba 1/4 arbat. š.)
Pieninis šokoladas (puošimui) 200.00 g
Įvairių spalvų pabarstukai (puošimui) 50.00 g
Kokosų drožlės: 50.00 g (puošimui)
Ilgi saldainiai („vorų“ kojelėms formuoti) 50.00 g
Apvali maži saldainiai („vorų“ akims formuoti) 20.00 g
Ilgi pagaliukai (smeigimui) 20.00 g
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje suplakite cukrų, grietinę, aliejų, kiaušinį, vanilinį cukrų, druską, suberkite kepimo miltelius, miltus.

2. Iš tešlos formuokite rutuliukus, jei reikia, įberkite miltų, ir apie 20–25 min. kepkite 180 °C orkaitėje.

3. Atvėsinkite iškeptus sausainius. Ištirpinkite šokoladą.

4. Įsmeikite ilgus pagaliukus į rutuliukus, merkite į ištirpintą šokoladą ir ištraukę dekoruokite pabarstukais, kokosų drožlėmis.

5. Ištirpintu šokoladu priklijuokite akis, įsmeikite ilgus saldainius ir suformuokite „voro“ kojeles. Skanaus!

Voriukai gali būti įvairiausių formų ir spalvų, dekoruoti pabarstukais ir pan. Tereikia pasitelkti fantaziją!

Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms

Suskleisti
Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais
Receptas: Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais Helovinui
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros)
Riešutų sviestas: 4.00 valg. š. (žemės)
Rudasis cukrus: 50.00 g
Cukrus: 100.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Miltai: 150.00 g (gali prireikti kiek daugiau)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis)
Šokoladiniai saldainiai: 24.00 vnt. (apvalūs, pvz., „Lindt“ ar pan.)
Cukrinės akytės: 48.00 vnt. (arba baltojo šokolado lašeliai)
Kaip gaminti

1. Į didelį dubenį dėkite sviestą, riešutų sviestą bei abiejų rūšių cukrų ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa ir puri (šiam darbui galite naudoti ir virtuvės kombainą). Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir dar pasukite, kol masė taps vientisa.

2. Kitame dubenyje sumaišykite sausuosius ingredientus – persijotus miltus, kepimo miltelius bei druską. Visą šį mišinį supilkite į sviesto, cukraus, kiaušinių masę ir gerai išmaišykite, o tada greitai suminkykite minkštą tešlą (gali reikėti įdėti dar šiek tiek miltų, tačiau nepersistenkite). Suvoliokite tešlą į rutulį ir dėkite 15-ai min. į šaldytuvą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.

4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir voliokite iš jos nedidelius graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Sudėkite po 12 rutuliukų į kiekvieną skardą, dėkite skardas į orkaitę ir kepkite 8 min. Tada skardas išimkite ir naudodami patogų virtuvės įrankį buku koteliu įspauskite kiekvieno sausainio centre duobutę (vėliau, sausainiams iškepus, „sodinsite“ į ją saldainį – tai yra voriuko kūnelį). Kepkite sausainius dar 7–10 min., kol taps auksiškai rusvi.

5. Leiskite sausainiams beveik visiškai atvėsti – jie turi būti kiek šilti, tačiau ne karšti, ir „sodinkite“ į padarytas duobutes po apvalų saldainiuką (jei sausainis bus pakankamai šiltas, saldainis prilips, jei neprilimpa, tam naudokite ištirpintą šokoladą).

6. Virš garų vonelės ištirpinkite gabaliukais sulaužytą šokoladą. Šiuo skystu šokoladu nupieškite ant kiekvieno sausainio 8 voriuko kojas, taip pat naudokite jį kaip klijus cukrinėms akytėms priklijuoti (kaip minėta anksčiau, jo gali prireikti ir kūneliams priklijuoti).

7. Palaukite, kol kojytės sustings, akytės gerai prilips, o tada tiekite voriukus ant stalo.

 

Suskleisti

O žemiau jūsų dėmesiui – smagios ir beprotiškos skanėstų idėjos iš „Instagram“. Pasisemkite patiekimo idėjų, nes receptus lengvai pritaikysite iš savo jau išbandyto „repertuaro“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis