„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kepame druskoje – ir bulves, ir žuvį, ir burokėlius

Šį kepimo būdą išbandžiusios šeimininkės tikina, kad jis ir labai patogus ir išties ypatingas. Druskoje kepti produktai – žuvis, bulvės, burokėliai, paukštiena – būna neįtikėtinai gardūs, sultingi ir kvapūs. Pats metas išbandyti!
Žuvis druskoje
Žuvis druskoje / „Fotolia“ nuotr.

Upėtakis druskoje

Reikės:

  • nemažos žuvies,
  • apie 1,5 kg druskos,
  • pagal skonį citrinų griežinėlių,
  • kelių čiobrelių šakelių,
  • 3–4 skiltelių česnako,
  • pagal skonį baltųjų pipirų.

Gaminimas:

Į skardą klokite didelį lakštą folijos, ant viršaus berkite apie trečdalį druskos, ant jos dėkite gerai išvalytą be žiaunų žuvį, jos vidų įtrinkite pipirais, įkiškite čiobrelių šakeles, citrinos griežinėlius, supilkite likusią druską, užkaskite ja žuvį iš visų pusių, keliose vietose į druską įkiškite česnakų skiltelių.

Skardą su žuvimi pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Ištraukusi, peiliu nukrapštykite sukietėjusį druskos sluoksnį, nulupkite odelę ir, nuo stuburo atsargiai nuėmusi viršutinį, o paskui ir apatinį filė sluoksnį, dėkite žuvį į lėkštę ir tiekite su parinktu garnyru.

Bulvės druskoje

„Fotolia“ nuotr./Bulvės
„Fotolia“ nuotr./Bulvės

Reikės:

  • 4 vidutinio dydžio bulvių,
  • 3 saujų druskos,
  • kelios skiltelių česnako,
  • pagal skonį rozmarinų šakelių.

Gaminimas:

Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, sudėkite į nedidelį indą su trečdaliu druskos, supilkite likusią, ant viršaus berkite kapotų česnakų ir rozmarinų. Kepkite apie 40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kepti burokėliai

Fotolia nuotr./Burokėliai
Fotolia nuotr./Burokėliai

Reikės:

  • 5 mažų burokėlių,
  • kelių šakelių rozmarinų,
  • 2 laurų lapelių,
  • 500 g rupios druskos,
  • kelių skiltelių česnako.

Gaminimas:

Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, dėkite į nedidelį kepimo indą su trečdaliu druskos, prikaišiokite rozmarinų šakelių, česnako skiltelių, laurų lapelių, supilkite likusią druską, jos paviršių šiek tiek apšlakstykite vandeniu ir 45 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

Tiekite nulupusi odelę ir supjausčiusi griežinėliais su marinuotomis krevetėmis arba ožkų pieno sūriu ir pesto padažu su bazilikais.

Dar daugiau puikių receptų pasiūlymų ir idėjų eksperimentams virtuvėje rasite 47-ajame žurnalo „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (47 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (47 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs