Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 29

Kepame naminę fokačiją: patarimai ir receptai – neminkytos mielinės ir su raugu

Plokščią itališką duoną fokačiją (focaccia) pamėgsta daugelis jos paragavusių. Ir nors šių plokščių kepinių ne taip jau sunku įsigyti, vargu ar kas prilygs keptiems namuose. Juolab kad ir ingredientų nereikia įmantrių, ir gaminimo procesas paprastas. Šią duoną išpurina mielės arba raugas, galima ją kepti vos salsvą, pagardintą medumi, galima – paprastų paprasčiausią, kvepiančią tik aliejumi, su druskos kristalėliais ant viršaus.
Fokačija
Fokačija / 123RF.com nuotr.

Labai patogu vadovautis receptu, kuriame rekomenduojama fokačijos tešlą per naktį brandinti šaldytuve – tada galima kepti ryte ir mėgautis karališkais pusryčiais. Dar vienas patogumas – neretai šios duonos nė nereikia minkyti (nors rasite receptų, kur sakoma, jog tai būtina).

Siūlome jums porą receptų. Viename naudojamos sausos mielės, o kitas pravers tiems, kas namuose puoselėja raugą. Kaip žinia, kepiniai su raugu ilgėliau išlieka švieži, turi vos juntamo rūgštumo, tad šios savybės bus būdingos ir su juo keptai fokačijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas