„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2023 01 29

Kepame naminę fokačiją: patarimai ir receptai – neminkytos mielinės ir su raugu

Plokščią itališką duoną fokačiją (focaccia) pamėgsta daugelis jos paragavusių. Ir nors šių plokščių kepinių ne taip jau sunku įsigyti, vargu ar kas prilygs keptiems namuose. Juolab kad ir ingredientų nereikia įmantrių, ir gaminimo procesas paprastas. Šią duoną išpurina mielės arba raugas, galima ją kepti vos salsvą, pagardintą medumi, galima – paprastų paprasčiausią, kvepiančią tik aliejumi, su druskos kristalėliais ant viršaus.
Fokačija
Fokačija / 123RF.com nuotr.

Labai patogu vadovautis receptu, kuriame rekomenduojama fokačijos tešlą per naktį brandinti šaldytuve – tada galima kepti ryte ir mėgautis karališkais pusryčiais. Dar vienas patogumas – neretai šios duonos nė nereikia minkyti (nors rasite receptų, kur sakoma, jog tai būtina).

Siūlome jums porą receptų. Viename naudojamos sausos mielės, o kitas pravers tiems, kas namuose puoselėja raugą. Kaip žinia, kepiniai su raugu ilgėliau išlieka švieži, turi vos juntamo rūgštumo, tad šios savybės bus būdingos ir su juo keptai fokačijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“