Kepiniai su morkomis – nuo keksiukų iki picos. 12 receptų

Morka – tikra daržovė chameleonė ir dera ji visur – į sriubą, troškinį, salotas. Morkos skanios ir žalios, ir virtos ar keptos, kartais jos tampa pagrindiniu skonio akcentu, o kartais nuolankiai pasislepia. Morkos puikiai suskamba ir kepiniuose, metas tuo įsitikinti!
Morkų pyragėliai
Morkų pyragėliai / „Scanpix“ nuotr.
Morkų keksiukai
Receptas: Morkų keksiukai su pistacijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 25
Receptas
Ingredientai
Morkos: 150.00 g (tarkuotų)
Pistacijos: 100.00 g (nesūdytų gliaudytų)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Aliejus: 120.00 ml
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.

2. Maišytuve suplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, kol masė taps balsva. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir sudėkite morkas bei pistacijas.

3. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į keksiukų kepimo formeles.

4. Morkų keksiukus kepkite apie 20 minučių.

Suskleisti
Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
Receptas: Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (greitai paruošiamų)
Miltai: 100.00 g (kvietinių, arba viso grūdo, arba be glitimo, pvz., avižų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Klevų sirupas: 100.00 ml (arba medaus)
Morkos: 100.00 g (smulkiai sutarkuotos)
Kaip gaminti

Užuot naudoję cukrų, saldinkite sausainius natūraliais saldikliais (agavos arba klevų sirupu, medumi), o norėdami maistingesnio užkandžio, į masę galite įmaišyti sezamų, saulėgrąžų arba moliūgų sėklų.

Atminkite, kad iškepę sausainiai vėsdami sukietės, taps maloniai traškūs, todėl bus patogūs įsidėti į darbą ar mokyklą.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Kitame nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kokosų aliejų (arba sviestą), klevų sirupą arba medų (medų pakaitinkite, kad taptų skystas).

3. Sausus ingredientus sumaišykite su kiaušinio, sirupo ir kokosų aliejaus mase, o pabaigoje įmaišykite sutarkuotas morkas.

4. Šaukštu arba rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus, dėkite į skardą ir švelniai suplokite.

5. Kepkite apie 15–20 minučių, arba kol paruduos. Palikite atvėsti, kad sukietėtų.

Suskleisti
Morkų keksiukai
Receptas: Morkų keksiukai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 42
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 st. (smulkiai tarkuotų; tešlai)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Cukrus: 300.00 g (tešlai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Sviestas: 150.00 g (tešlai ir 100 g kambario temperatūros kremui)
Graikiniai riešutai: 70.00 g (saujelė smulkiai kapotų; tešlai)
Maskarponės sūris: 300.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (kremui)
Vanilės ekstraktas (kremui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į gilų dubenį suberkite miltus, cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

2. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, plona srovele įmaišykite tirpintą sviestą. Plaktus kiaušinius sumaišykite su miltais, sudėkite tarkuotas morkas, suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.

3. Sukrėskite masę į popierines keksiukų formeles, išdėliokite ant skardos ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug 20 min., mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepė, palikite atvėsti.

4. Paruoškite kremą. Gerai išsukite maskarponės sūrį, miltinį cukrų, vanilinį cukrų ir gabalėliais pjaustytą sviestą. Sukrėskite masę į konditerinį švirkštą ir užpurkškite ant atvėsusių keksiukų. 

Kulinaro patarimas. Keksiukams papuošti pasigaminkite marcipaninių morkų. Gerai išminkykite 200 g paruoštos marcipanų masės (kad masė neliptų prie rankų, mūvėkite vienkartines pirštines), šiek tiek masės atidėkite į šalį, į likusią įmaišykite oranžinių maistinių dažų. Minkykite, kol masė tolygiai nusidažys, padalykite vienodo dydžio gabalėliais ir suformuokite morkytes. Likusią marcipanų masę nudažykite žaliai, suformuokite lapelius. Papuoškite morkomis keksiukus.

Suskleisti
Morkų pyragas
Receptas: Senovinis morkų pyragas „Zomšas“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 136
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt. (didesnės)
Margarinas: 200.00 g (arba sviesto)
Cukrus: 1.50 st.
Grietinė: 0.75 st. (arba vidutinio dydžio indelis)
Kefyras: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Miltai: 2.00 st. (arba tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo)
Kaip gaminti

1. Išplakite 5 kiaušinius. Į plakinį supilkite cukrų.

2. Į kiaušinių plakinį su cukrumi pilkite kefyrą ir grietinę, taip pat sodą ir viską gerai išmaišykite.

3. Ištirpinkite margariną arba sviestą, atvėsinkite. Atvėsusius riebalus supilkite į paruoštą plakinį ir viską dar kartą gerai išmaišykite.

4. Smulkiai sutarkuokite 3 didesnes morkas. Jas ir miltus supilkite į paruoštą plakinį ir viską sumaišykite. Miltų reikės tiek, kad tešla išeitų grietinės tirštumo.

5. Gautą masę supilkite į sviestu išteptą skardą ir šaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

6. Pyragą kepkite apie 45–60 min.

Suskleisti
Morkų pyragas
Receptas: Morkų pyragas su varškės kremu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Morkos: 2.00 st. (sutarkuotų per burokinę tarką)
Cukrus: 400.00 g
Alyvuogių aliejus: 250.00 ml
Varškė: 220.00 g (100 g pyrago tešlai ir 120 g varškės glaistui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Ananasai: 150.00 g (konservuotų)
Sviestas: 2.00 valg. š. (minkšto; varškės glaistui)
Grietinė: 50.00 g (varškės glaistui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (varškės glaistui)
Cukraus pudra: 150.00 g (varškės glaistui)
Kaip gaminti

1. Į vieną indą sudėkite ir išmaišykite visus pyrago tešlai reikalingus sausus, o į kitą – skystus ingredientus.

2. Išmaišius viską atskirai, sumaišykite viską viename dubenyje, o tada krėskite į kepimo formą ir šaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

3. Kepkite apie valandą. Patikrinti, ar pyragas iškepęs, galima mediniu pagaliuku – tešla turi būti drėgna, bet per daug nelipti.

4. Visus glaistui reikiamus produktus ištrinkite ir gautą masę užtepkite ant atvėsusio pyrago.

Suskleisti
Morkų-bananų pyragas
Receptas: Prieskoniais pagardintas bananų-morkų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros; ir dar šiek tiek kepimo formos patepimui)
Rudasis cukrus: 180.00 g
Morkos: 200.00 g (sutarkuotų burokine tarka)
Bananai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs, sutrintas šakute)
Kardamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai atskirti nuo trynių)
Graikiniai riešutai: 200.00 g (stambiai supjaustytų, perpus pyrago tešlai ir viršui)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š. (viršui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keturkampę kepimo formą (maždaug 23x20 cm dydžio ar panašią) išklokite kepimo popieriumi ir dar patepkite sviestu.

2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų, suberkite tarkuotas morkas, prieskonius, dėkite sutrintą bananą ir gerai iškaišykite. Tada pilkite miltus, kepimo miltelius ir kiaušinių trynius bei vėl gerai išmaišykite.

3. Atskirame dideliame dubenyje, kuriame negali būti nei lašelio vandens, nei kruopelės riebalų, iki purių putų išplakite kiaušinių baltymus. Sudėkite plakinį bei pyragui skirtus graikinius riešutus į anksčiau gautą masę ir atsargiai, tačiau gerai išmaišykite.

4. Pilkite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite 45–50 min., kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyragą, ištraukus bus švarus ir sausas.

5. Leiskite skardoje atvėsti apie 10 min., tada atsargiai išverskite ant medinės lentelės ar specialių grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.

6. Pyrago aptepimui skirtą kremą gaminkite štai taip: dubenyje plakikliu gerai išplakite maskarponės sūrį ir cukraus pudrą, kol masė bus puri ir lengva.

7. Šiuo plakiniu aptepkite pyrago viršų, naudodami specialią mentelę ar platų peilį, o tada apibarstykite graikiniais riešutais.

8. Pyragą laikykite šaldytuve, tačiau prieš patiekiant tegul jis pabūna kambario temperatūroje, kad nebūtų ledinis. Išlieka geras ir skanus 4 dienas, tačiau paprastai tiek „neišgyvena“.

Suskleisti
Morkų pyragas su graikiniais riešutais
Receptas: Morkų pyragas su graikiniais riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 31
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Margarinas: 40.00 g ((arba sviestas))
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 160.00 g (80 g - tešlai ir 80 g - viršui)
Sirupas: (svarainių) 50.00 ml
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (kapoti)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (2 - 3)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 30.00 g (viršui)
Grietinėlė: 125.00 ml (viršui)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ir sumaišykite su cinamonu, muskatu, trintais gvazdikėlius ir kepimo milteliais.

2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su aliejumi, cukrumi ir sirupu, tada viską pilkite į miltų mišinį, įmaišykite lydytą sviestą ir viską gerai išsukite.

3. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sumaišykite su džiovintais riešutais ir įmaišykite į tešlą. Nedidelę kepimo formą patepkite riebalais, supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

4. Paruoškite užpilą: cukrų, sviestą, grietinėlę užvirinkite nedideliame puodelyje, pakaitinkite kelias minutes ir nukaiskite. Pyragą apliekite užpilu ir dar 5 minutėms pašaukite į orkaitę. Puoškite marcipaninėmis morkytėmis.

 

 

Suskleisti
Morkų pyragas su šokolado glaistu
Receptas: Morkų pyragas su šokoladu
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 22
Receptas
Ingredientai
Morkos: 300.00 g
Šokoladas: 150.00 g
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 250.00 g
Apelsino žievelė: 1.00 arbat. š. (nutarkuotos)
Abrikosų uogienė: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas sutarkuokite, o kiaušinius išplakite su cukrumi, kol pastarasis ištirps. Plakinį sumaišykite su morkomis.

2. Į morkų mišinį įmaišykite apelsinų žieveles ir miltus.

3. Gautą masę sukrėskite į kepimo indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20–25 minutėms.

4. Kol pyragas kepa, išlydykite šokoladą ir jau iškepusį morkų pyragą aptepkite juo. Viršų papuoškite abrikosų uogiene.

Suskleisti

Pyragas su uogomis, obuoliais ir morkomis
Receptas: Pyragas su uogomis, obuoliais ir morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Uogienių cukrus 4.00 valg. š.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Serbentai: 50.00 g (sauja šaldytų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite  2 šaukštus uogienės cukraus, vanilinį cukrų ir ištrinkite šakute.

2. Supilkite grietinę su soda ir vėl ištrinkite. Turi būti gumuliukai.

3. Truputi pašaldykite. Berkite į sviestu išteptą formą, užberkite uogomis, po to dėkite tarkuotų obuolių, sumaišytų su morkomis bei cinamonu, įberkite 2 šaukštus uogienių cukraus. Kepkite 40 min.

4. Iškeptą apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Morkų pyragas
Receptas: Morkų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 st. (tarkuotos)
Sviestas: 180.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Miltai: 3.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 2.00 vnt. (žievelės)
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, sudėkite gerai suplaktus kiaušinius, morkas, citrinų žieveles, sezamų sėklas ir gerai išmaišykite.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į masę ir gerai išmaišykite.

3. Kepkite  180 °C temperatūros orkaitėje 45 minutes. Atvėsusį keksą apibarstykite keliais šaukšteliais sezamų sėklų.

Labai skanu su džiovintų obuolių arbata!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Morkų duonelės su figomis
Receptas: Morkų duonelės su figomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 st. (1-1,5 (tarkuotos))
Cukrus: 100.00 g
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Miltai: 475.00 g (350 g kvietinių ir 125 g viso grūdo)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 200.00 g (baltųjų pelėsių)
Figos: 10.00 vnt.
Brendis: 50.00 ml
Sultys: 1.00 valg. š. (šlakelis citrinų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotos žievelės)
Kaip gaminti

1. Gerai nuspauskite tarkuotas morkas. Jas dubenyje sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais, ten pat suberkite cukrų, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir viską suberkite į morkų masę. Gerai išmaišykite.

3. Tešlą nestoru sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje stačiakampėje skardoje ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

4. Atvėsintą duoną supjaustykite trikampėliais.

5. Figas susmulkinkite, sumaišykite su brendžiu, citrinos sultimis ir citrinų žievelėmis.

6. Ant kiekvieno duonos trikampėlio išdėliokite pjaustyto baltųjų pelėsių sūrio, ant viršaus dėkite figų ir papuoškite gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti
Pica su morkomis
Receptas: Morkų pica
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml (picos tešlos pagrindui)
Miltai: 330.00 g (picos tešlos pagrindui)
Mielės: 7.00 g (picos tešlos pagrindui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (2 picos tešlos pagrindui ir 1 picos viršui)
Druska: 0.50 arbat. š. (picos tešlos pagrindui ir dar šiek tiek viršui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (picos tešlos pagrindui)
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio; picos viršui)
Sūris: 100.00 g (fermentinio; picos viršui)
Mocarelos sūris: 50.00 g (picos viršui)
Muskatas: 0.50 arbat. š. (picos viršui)
Majonezas: 3.00 valg. š. (picos viršui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (picos viršui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (picos viršui)
Kaip gaminti

1. Pradėkite gaminti picos pagrindą – šiltame piene ištirpinkite mieles su cukrumi ir leiskite joms pastovėti 10 minučių. Vėliau sudėkite likusius ingredientus ir maišykite tešlą tol, kol ji nebelips prie rankų ir pasidarys glotni. Tešlą susukite į rutuliuką, apdenkite maistine plėvele ir palikite kildintis šiltoje vietoje apie 30–40 minučių.

2. Kol tešla kyla, pradėkite ruošti picos įdarą. Morkas nulupkite ir sudėkite į verdantį vandenį su žiupsneliu druskos. Morkas virkite apie penkias minutes ir vėliau palikite kelioms minutėms atvėsti.

3. Apvirtas morkas sutarkuokite stambesne tarka ir sumaišykite su fermentiniu sūriu, smulkintu česnaku ir majonezu.

4. Picos tešlą iškočiokite, kad išeitų maždaug centimetro storio pagrindas, ir aptepkite jį aliejumi. Ant pado dėkite sluoksnį paruoštos morkų masės, pabarstykite viską druska ir pipirais. Sudėkite mocarelos sūrio riekeles ir pabarstykite maltu muskatu.

5. Picą įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 20 minučių.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis