Ingredientai:
- 250 g sviesto;
- 250 g cukraus;
- 4 kiaušiniai;
- 100 g kvietinių miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 150 g smulkios polentos;
- 1 raudonojo apelsino nutarkuota žievelė;
- 100 ml raudonojo apelsino sulčių;
- žiupsnis druskos;
- 0,5 citrinos sultys;
- 5 valg. šaukšt. cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sviestą ir cukrų šaukštu ar elektriniu maišytuvu išsukite iki purios balkšvos masės. Po vieną muškite kiaušinius ir kiekvienąsyk gerai išsukite, kad kiaušinis visai susijungtų su mase. Suberkite miltus, kepimo miltelius, polentą, druską ir nutarkuotą apelsino žievelę. Gerai išmaišykite.
3. Pilkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir dėkite kepti. Kepkite apie 30 min. arba kol įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Tuo pačiu plonu pagaliuku subadykite pyragą maždaug 12–14 vietų.
4. Mažame dubenėlyje sumaišykite apelsinų, citrinų sultis ir cukraus pudrą, o tada gautu glajumi apliekite kepinio viršų. Leiskite visiškai atvėsti, o tada galite pjaustyti ir ragauti.