Kepkit nė nedvejodami: varškės ir grikių apkepas su džiovintais abrikosais

Varškės apkepas – populiarus pusryčių ar vakarienės patiekalas, o pats geriausias laikas jam – savaitgalis, kai laiko daugiau. Kviečiame išbandyti apkepą, kuriame varškę papildo grikiai, o šį derinį švelniai pasaldina džiovinti abrikosai. Jei jau kaupiasi seilės, ieškokit reikiamų ingredientų ir kepkit!
Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas
Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 1 st. virtų grikių kruopų (puikiai tinka ir likučiai)
  • 200 g varškės;
  • 125 ml grietinė;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 2–3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 žiupsnis cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 sauja natūraliai džiovintų abrikosų;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • gabaliukas sviesto (kepimo formai patepti).

Gaminimas:

1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.

2. Kiaušinius dubenyje išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi.

3. Į kiaušinių plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite išbrinkusius ir su pjaustytus abrikosus (kelis pasilikite).

3. Į grikių košę sudėkite varškės masę, gerai išmaišykite. Suverskite gautą masę į sviestu išteptą kepimo formą ir 20–25 min. kepkite iki 180 °С temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

4. Apkepą papuoškite likusiais abrikosais. Valgykite su grietine, jogurtu, uogiene ar kitais jūsų mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis