Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kepkit nė nedvejodami: varškės ir grikių apkepas su džiovintais abrikosais

Varškės apkepas – populiarus pusryčių ar vakarienės patiekalas, o pats geriausias laikas jam – savaitgalis, kai laiko daugiau. Kviečiame išbandyti apkepą, kuriame varškę papildo grikiai, o šį derinį švelniai pasaldina džiovinti abrikosai. Jei jau kaupiasi seilės, ieškokit reikiamų ingredientų ir kepkit!
Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas
Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 1 st. virtų grikių kruopų (puikiai tinka ir likučiai)
  • 200 g varškės;
  • 125 ml grietinė;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 2–3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 žiupsnis cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 sauja natūraliai džiovintų abrikosų;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • gabaliukas sviesto (kepimo formai patepti).

Gaminimas:

1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.

2. Kiaušinius dubenyje išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi.

3. Į kiaušinių plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite išbrinkusius ir su pjaustytus abrikosus (kelis pasilikite).

3. Į grikių košę sudėkite varškės masę, gerai išmaišykite. Suverskite gautą masę į sviestu išteptą kepimo formą ir 20–25 min. kepkite iki 180 °С temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

4. Apkepą papuoškite likusiais abrikosais. Valgykite su grietine, jogurtu, uogiene ar kitais jūsų mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas