Ingredientai:
- 1 st. virtų grikių kruopų (puikiai tinka ir likučiai)
- 200 g varškės;
- 125 ml grietinė;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 2–3 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 žiupsnis cinamono;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 1 sauja natūraliai džiovintų abrikosų;
- 1 žiupsnis druskos;
- gabaliukas sviesto (kepimo formai patepti).
Gaminimas:
1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.
2. Kiaušinius dubenyje išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
3. Į kiaušinių plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite išbrinkusius ir su pjaustytus abrikosus (kelis pasilikite).
3. Į grikių košę sudėkite varškės masę, gerai išmaišykite. Suverskite gautą masę į sviestu išteptą kepimo formą ir 20–25 min. kepkite iki 180 °С temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Apkepą papuoškite likusiais abrikosais. Valgykite su grietine, jogurtu, uogiene ar kitais jūsų mėgstamais priedais.