Kepsite ant gyvos ugnies? 9 įdomūs marinatai įvairiausiai mėsai

Orai vis labiau lepina šiluma, tad daugelio pasiryžimas ilgai triūsti virtuvėje sparčiai mažėja. Žinoma, visai kitas reikalas, jei triūsite prie grilio, nuo kurio, tikime, jau spėjote nuvalyti dulkes. Jei kepsite mėsą ir esate linkę marinuoti ją patys, vengiate bet kokių nereikalingų priedų, siūlome keletą itin skirtingų marinatų receptų. Išsirinkite, marinuokite, kepkite ir valgykite (beveik) kaip restorane!
Marinuoti vištų sparneliai
Marinuoti vištų sparneliai / Vida Press nuotr.
Nerealiai skanus vištienos marinatas
Receptas: Nerealiai skanus vištienos marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 40 min.
3.2 / 120
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt. (didelės)
Actas: 60.00 ml (5% obuolių)
Rudasis cukrus: 80.00 g
Garstyčios: 3.00 valg. š. (padažo)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintų)
Žalioji citrina: 2.00 valg. š. (sulčių)
Druska: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežiai maltų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje (ne aliuminio) gerai išmaišykite visus produktus.
  2. Vištienos krūtinėles išmuškite plaktuku iki 1–1,5 cm storumo gabaliukų.
  3. Vištieną išvoliokite marinate, uždenkite ir palikite šaltai marinuotis 2–12 val.
  4. Įkaitinkite grilį.
  5. Vištienos gabaliukus ištraukite iš marinato, šiek tiek nuvarvinkite.
  6. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių po 5 min.
  7. Kepant orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 230 °C temperatūros. Kepkite vištieną ant grotelių virš skardos iš abiejų pusių po 6 min.
  8. Kepant keptuvėje: gerai įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Aušra G., Panevėžys

Suskleisti
Vištienos šlaunelių marinatas
Receptas: Vištienos šlaunelių marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 50 min.
2.7 / 30
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (šlaunelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrinto)
Žuvies padažas: 100.00 ml
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š. maltos)
Karis: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kokosų pienas: 200.00 ml
Kaip gaminti
  1. Vištienos šlauneles švelniai pamuškite, kad į mėsą geriau įsigertų marinatas.
  2. Tuomet dubenyje sumaišykite visus marinatui reikalingus ingredientus, išskyrus kokosų pieną.
  3. Šlauneles sudėkite į krepšelį, užpilkite marinatu ir užriškite. Tai padarę, gerai pamasažuokite, įtrinkite prieskonius į mėsą.
  4. Krepšelį atriškite, supilkite kokosų pieną ir vėl užriškite. Gerai įtrinkite.
  5. Laikyti 4 val. arba per naktį. Kepti tinka tiek orkaitėje, tiek ant grilio. Kepkite apie 40 min. 160 °C karštyje.

Receptą atsiuntė Evelina M., Marijampolė

Suskleisti
Marinuotos vištienos blauzdelės
Receptas: Saldus rytietiškas čili marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 2.00 vnt. (sutrintos skiltelės)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Sojos padažas: 60.00 ml (šviesaus)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š. (geriausiai tinka kepintų sezamų)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  • Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate produktus mažiausiai valandą (jei tai didesni gabaliukai, galima ir pernakt).
Suskleisti
Marinatas
Receptas: Naminis Teriyaki marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Sojų padažas: 40.00 ml
Cukrus: 40.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutrintos)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, tarkuoto)
Vyno actas: 2.00 valg. š. (ryžių)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  • Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate vištieną ar tofu valandą, o kiaulieną ar jautieną – apie porą valandų.
Suskleisti
Chimichurri
Receptas: Pikantiškas chimichurri marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.4 / 12
Receptas
Ingredientai
Raudonasis svogūnas: 0.25 vnt. (smulkiai supjaustyto;)
Čili pipiras: 2.00 vnt. (maži smulkiai supjaustyti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Petražolės: 1.00 sauja (didelė)
Vyno actas: 60.00 ml (raudonojo)
Alyvuogių aliejus: 40.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų)
Kaip gaminti
  • Sudėkite visus produktus į virtuvės kombainą ir sutrinkite, kol petražolės bus smulkiai sukapotos, o ingredientai susimaišys. Jei neturite virtuvės kombaino, petražoles itin smulkiai sukapokite plačiu peiliu ir sumaišykite su kitais ingredientais.
  • Marinuokite pasirinktą mėsą mažiausiai valandą (o didesnius gabalėlius galima ir pernakt).
Suskleisti
Granatų melasa
Receptas: Granatų marinatas mėsai
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.8 / 26
Receptas
Ingredientai
Pomidorų tyrė: 90.00 ml
Granatų sultys: 80.00 ml
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Granatų melasa: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  • Sumaišykite visus ingredientus ir gautame marinate laikykite mėsą mažiausiai 2 val., o galima ir pernakt. Idealiai tinka jautienai, kiaulienai ar avienai.
Suskleisti
Žolelių marinatas
Receptas: Petražolių ir kalendros marinatas
8 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Petražolės: 50.00 g (šviežių)
Kalendros: 40.00 g (šviežios)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (maltų)
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Petražoles ir kalendrą sukapokite, tada sudėkite į dubenį kartu su susmulkintu česnaku ir viską gerai išmaišykite.

2. Į žolelių mišinį įberkite druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių ir dar sykį gerai išmaišykite.

3. Lėtai pilkite alyvuogių aliejų. Mentele permaišykite, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Palikite pastovėti kambario temperatūroje, kad skoniai susimaišytų.

4. Mėsą ištrinkite marinatu ir palikite pastovėti porą valandų arba geriausia – per naktį.

Suskleisti
Šašlykai, citrinų marinatas
Receptas: Rozmarino ir citrinos marinatas
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė)
Rozmarinai: 2.00 valg. š. (kapoto šviežio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Stambiai supjaustytą česnaką sudėkite į didelį dubenį. Nuplaukite citriną ir plonai nulupkite geltoną žievelę. Išspauskite citrinos sultis. Susmulkinkite šviežią rozmariną ir taip pat suberkite į dubenį. Įmaišykite alyvuogių aliejaus, druskos bei pipirų.

2. Į dubenį dėkite mėsą ir pavoliokite, kad visas mėsos gabaliukas pasidengtų marinatu.

3. Įvyniokite į plastikinį maišelį, palikite šaldytuve pasimarinuoti nuo 30 minučių iki 2 valandų.

Suskleisti
Kepta vištiena
Receptas: Kvapiųjų mairūnų marinatas su medumi
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 200.00 ml (18 proc. riebumo)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Česnakai: 3.00 skiltelės (susmulkintos)
Mairūnas: 20.00 g (kvapniojo)
Kaip gaminti

1. Mairūnus susmulkinkite. Ruošdami marinatą, į dubenį sudėkite visus išvardytus ingredientus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.

2. Marinuodami mėsą, kruopščiai ištrinkite ją marinatu ir palikite mažiausiai 2 valandoms šaldytuve. Geriausia – jei paliksite per naktį.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų