„Karantinas savotiškai išėjo į naudą – šis laikotarpis leido daugiau paeksperimentuoti ne tik virtuvėje, bet ir gryname ore. Pagrindiniu mūsų šeimos eksperimentų objektu šiemet tapo žuvis. Esame tikriausi žuvies mėgėjai: keptos, rūkytos, ruoštos garuose ir kitokiais pavidalais, su garnyru ir be jo, įvairiais žolelių padažais ir kt. Tačiau visa kita absoliučiai „nunešė“ pagrindinis atradimas – kepsninėje rūkytas karšis“, – pasakoja Kėdainių rajone gyvenanti Judita.
Receptas, kuriuo šįkart dalijasi su 15min auditorija, pasak moters, pastangų reikalauja nedaug, tačiau rezultatą užtikrina dievišką.
Pristatome: jūsų dėmesiui – Kuršių mariose Juditos vyro sužvejotas, kepsninėje Kėdainių rajone rūkytas karšis.
Reikės:
- karšio
- Himalajų druskos
- šviežiai grūstų pipirų
- smulkintų česnakų
- saldžiųjų paprikų (milteliais)
- lauro lapų (milteliais)
- žiupsnelio raudonėlio
Paruošimas:
Karšį įtriname Himalajų druska, šviežiai grūstais pipirais, saldžiųjų paprikų ir lauro lapų milteliais, žiupsneliu raudonėlio. Barstome smulktintais česnakais, gardiname kitais mėgstamais prieskoniais.
Kepsninės viduje dedame groteles (vyras sumeistravo pats), o ant jų guldome žuvį. Po grotelėmis tiesiame foliją, beriame pjuvenų, uždengiame ir kūrename ant mažos ugnies, kepsninės šonus pridengdami, kad dūmas liktų kepsninės viduje.
Žuvis rūksta priklausomai nuo jos svorio. Mūsiškė svėrė daugiau nei 1 kg, jai prireikė 1,5 val. Jeigu norisi greitesnio rezultato – ugnį didiname, tačiau tuomet žuvis pavyks labiau kepta su dūmo kvapu, negu rūkyta.
Tiesa, ne mažiau puikus variantas – kepsninėje keptos karališkosios krevetės. Marinatas beveik toks pats: Himalajų druska, česnako granulės, Viduržemio jūros salotų mišinys ir voilà!
Čepsėkite į sveikatą! Skanaus!
Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių!