Kepsnys Kalėdų stalui: rinkitės – kiaulienos, jautienos ar veršienos

Vieni žmonės ant šventinio stalo deda tik tradicinius patiekalus – išbandytus, pasiteisinusius, visų mėgstamus ir laukiamus. Kitiems šventės – taip pat ir skanių eksperimentų metas. Gal šiemet jūs pradėsite kurti savas tradicijas atradę jus sužavėsiantį šventinio kepsnio receptą? Skubame į pagalbą!
Ėrienos kepsnys šventiniam stalui
Ėrienos kepsnys šventiniam stalui / Vida Press nuotr.
Veršienos kepsnys
Receptas: Džiovintomis slyvomis įdarytas veršienos kepsnys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.8 / 32
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 800.00 g (vientisas gabalas kokybiškos mėsos gabalas)
Džiovintos slyvos: 200.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, pusės nykščio dydžio gabalėlis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Obuolių sultys: 125.00 ml
Daržovių sultinys: 150.00 ml (tinka ir gamintas iš ekologiško sultinio kubelio)
Kaip gaminti

1. Veršieną nuplaukite, nusausinkite, giliai įpjaukite ir išskleiskite. Iš visų pusių įtrinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

2. Pusę džiovintų slyvų smulkiai supjaustykite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su pjaustytomis džiovintomis slyvomis ir šia mase prikimškite veršienos įpjovą. Mėsos įpjovą tankiai sukabinkite arba apvyniokite storu medvilniniu ar lininiu siūlu.

3. Kepimo inde įkaitinkite aliejų ir apkepinkite jame mėsą iš visų pusių.

4. Svogūnus nulupkite, stambiai supjaustykite, suberkite į indą su mėsa ir lengvai paskrudinkite. Suberkite likusias džiovintas slyvas, supilkite obuolių sultis ir daržovių sultinį. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite veršieną 40 minučių, vis palaistydami susidariusiomis sultimis.

6. Troškinimo metu susidariusį skystį su slyvomis naudokite kaip padažą.

7. Labai skanu su bulvių koše ir trumpai virtais žiediniai kopūstais, paskanintais muskato riešutu.

Suskleisti
Jautienos vyniotinis „Matambre“
Receptas: Jautienos vyniotinis „Matambre“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg ((nugarinė))
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 5.00 skiltelės ((sutarkuotos))
Kalendros: 1.00 sauja ((kapota))
Petražolės: 1.00 sauja ((smulkinta))
Druska: 0.50 valg. š.
Juodieji pipirai: 0.50 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis ((dribsniai))
Kiaušiniai: 2.00 vnt. ((kietai virti))
Paprikos: 0.50 vnt. ((0,5 žaliosios ir 0,5 raudonosios))
Kaip gaminti
  1. Išpjaustykite jautienos nugarinę ir atverkite ją. Jei norite, kad mėsa būtų plonesnė, padaužykite ją virtuviniu plaktuku.
  2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, smulkintas petražoles, kalendras, tarkuotą česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite ir tolygiai pasiskirstykit ant mėsos.
  3. Kietai išvirtus kiaušinius ir paprikas supjaustykite juostelėmis, išdėliokite ant mėsos ir kruopščiai viską suvyniokite. Vyniotinį sutvirtinkite kepimo virvele, apibarstykite druska bei pipirais.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir pašaukite vyniotinį. Kepkite apie 20 minučių. Baigus kepti, leiskite vyniotiniui pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje.
Suskleisti
Jautienos išpjova
Receptas: Kepta jautienos išpjova
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 31
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1500.00 g (išpjova)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite ištrinkite druska, pipirais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ir aliejumi. Palikite marinuotis iki valandos.
  2. Kepkite ant įkaitintų grilio grotelių uždengę dangčiu iš 4 pusių po 8 minutes.
Suskleisti
Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše
Receptas: Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 36
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 150.00 g (išpjova - kiaulienos kepsniams)
Sviestas: 45.00 g (30g kepimui - kiaulienos kepsniams ir 15g - žirneliams)
Šoninė: 15.00 g (šalto rūkymo - kiaulienos kepsniams)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (violetiniai lapeliai - kiaulienos kepsniams)
Bulvės: 4.00 g (bulvių košei)
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (bulvių košei)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (Bulvių košei)
Prieskoniai: 1.00 sauja (Česnakas, svogūnas, raudonas vynas, lauro lapai, penkių rūšių pipirai, medus, kmynai, druska, dž. bazilikas, raudonėlis - kepsnių marinavimui)
Balto vyno padažas:(4- 5 - padažui) 4.00 valg. š.
Krienai: 1.00 valg. š. (padažui)
Romas: 1.00 valg. š. (baltas - padažui)
Žirniai: 4.00 valg. š. (4 - 5 - saldūs žalieji)
Svogūnai: 15.00 g (žirneliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Kaip gaminti
  1. Kepsniui. Kiaulienos išpjovą supjaustykite maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudėkite į indą.
  2. Sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstykite raudonu vynu, įdėkite truputį medaus.
  3. Pabarstykite išvardintais prieskoniais, truputį pasūdykite.
  4. Gerai permaišykite, uždenkite ir palikite pusę paros marinuotis.
  5. Išsimarinavusią mėsą nuvalykite nuo prieskonių, apkepkite įkaitintoje keptuvėje, svieste, pasūdykite.
  6. Apkepę pašaukite į orkaitę į 120 laipsnių karštį, maždaug 15-30 minučių.
  7. Svarbu neperkepti, kad mėsa būtų sultinga, gražios rausvos spalvos. Kepdami orkaitėje, vis pašlakstykite sviestu.
  8. Bulvių košė. Į karštą, skanią bulvių košę įberkite tarkuoto „Parmezano“ sūrio, įdėkite „Pesto“ padažo ir gerai išmaišykite iki purumo.
  9. Padažas. Į verdantį balto vyno padažą įdėkite krienų.
  10. Maždaug 5 minutes dar pakaitinkite. Įpilkite balto romo, dar minutę pakaitinkite, nuimkite nuo ugnies ir gerai pertrinkite elektriniu trintuvu, perkoškite per sietą.
  11. Prieš serviruodami užvirkite ir dar kartą gerai išplakite, kad padažas būtų purus.
  12. Žirneliai. Svieste apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol jie taps minkšti. Sudėkite žaliuosius žirnelius.
  13. Jei jie yra šaldyti, tai prieš tai juos atšildykite, perpildami šaltu vandeniu. Pasūdykite, pabarstykite traiškytais baltaisiais pipirais.
  14. Kepkite maždaug 3-5 minutes.
  15. Traški kiauliena ir baziliko traškučiai. Šalto rūkymo šoninę supjaustykite labai plonomis juostelėmis. Išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių karštyje, kol kiauliena taps traški.
  16. Iškepusią kiaulieną labai smulkiai supjaustykite, sutraiškykite.
  17. Išdžiovinkite violetinio baziliko lapelius taip, kad jie išlaikytų savo formą.
  18. Prieš serviruojant sausus lapelius pamirkykite alyvuogių aliejuje.
  19. Serviruojame. Pašildytoje lėkštėje gražiai sudėkite žalią bulvių koše.
  20. Su dujine lempa ją apdeginkite iš visų pusių – taip bus gražiau, geresnis skonis.
  21. Per viduriuką sudėkite saldžius žaliuosius žirnelius, o ant viršaus sultingą, supjaustytą kiaulienos išpjovą bei užpilkite kreminiu krienų padažu.
  22. Pabarstykite traiškyta kiauliena ir papuoškite džiovintais baziliko lapeliais.
  23. Rekomendacijos. Orkaitėje kepdami mėsą rinkitės neaukštą temperatūrą.
  24. Žirnelius rinkitės geros kokybės, minkštus, saldžius, neperaugusius.
  25. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Suskleisti
Keptas kumpis
Receptas: Keptas kumpis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 87
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (kumpis)
Majonezas: 6.00 valg. š.
Garstyčios: 4.00 valg. š.
Persiladas: 2.00 arbat. š.
Bulvės: 1.00 kg
Aliejus: 3.00 valg. š.
Prieskoniai: 2.00 arbat. š. (keptoms bulvėms)
Salotos: 100.00 g (įvairių)
Riešutai: 1.00 valg. š. (kepinti kedrų)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vynuogių kauliukų aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Kiaulienos kumpį ištepkite majonezu, garstyčių ir persilado (prieskonių mišinys) mišiniu, įdėkite į kepimo rankovę ir palikite marinuotis keletą valandų.
  2. Prieš kepant mėsą, nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite bulvių prieskoniais, pašlakstykite aliejumi ir gerai išmaišykite.
  3. Viską sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1.30 val.
  4. Salotų užpilui sumaišykite cukrų, druską, prieskonius salotoms, kedro riešutus ir aliejų.

Receptą atsiuntė Laima K.

 

Suskleisti
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis
Receptas: Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (su odele)
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA grūstų)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio)
Apelsinai: 2.00 vnt. (sulčių – šviežiai spaustų)
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių – šviežiai spaustų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (1–2 SANTA MARIA ANCHO STYLE)
Kaip gaminti
  1. Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių.
  2. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
  3. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
  4. Kitą dieną padėkite kiaulieną ant folija išklotos kepimo skardos ir, uždengę mėsą folija, apie 30 min. kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  5. Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C, kepkite dar apie 1,5 valandos. Jei kepimo skarda išdžiūva, įpilkite šiek tiek vandens.
  6. Jei norite kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 min. paskrudinkite, kol kepsnys paruduos. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  7. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų čatniu. Skanaus!
  8. Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE!
Suskleisti
Kiaulienos kepsnys su slyvom ir pomidorais
Receptas: Kiaulienos kepsnys su slyvom ir pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 29
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (nugarinės)
Slyvos: 200.00 g
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (konservuotų saulėje džiovintų)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

Šventinis kepsnys

  1. Kiaulienos nugarinėje padarykite „kišenę“, įpilkite šaukštą sojos padažo.
  2. Supjaustykite šiaudeliais saulėje džiovintus pomidorus ir slyvas.
  3. Slyvas ir pomidorus įdėkite į „kišenę“.
  4. Smeigtukais ją „užsiūkite“. 2 šaukštais sojos padažu suvilgykite visą mėsą.
  5. Į kepimo indą įdėkite folijos lakštą, į jį įpilkite šaukštą aliejaus, įdėkite kepsnį ir užlankstykite kraštus.
  6. Kepkite 1 val. įkaitintoje orkaitėje iki 200 C. Tada praverkite folgą ir kepkite apie 10 min., kol apskrus.
  7. Orkaitėje įkaitintoje iki 180C kepkite obuolius.
  8. Kepsnį tiekite su bulvėmis, keptais obuoliais ir spanguolių padažu.

Receptą atsiuntė Jūratė Sarapovienė

Suskleisti
Kiaulienos nugarinės kepsnys
Receptas: Kiaulienos nugarinės kepsnys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 44
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (nugarinė)
Obuoliai: 3.00 vnt. (rūgštūs)
Pievagrybiai: 200.00 g
Sultinys: 1.00 st. (tirpaus)
Taukai: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja - šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.

2. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir 10 min. patroškinkite.

3. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir tuoj pat apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais ir kartu su obuolių skiltelėmis pakepinkite su likusiais taukais.

4. Į džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą įtieskite tešlos lakštą, ant jos dėkite mėsą, patepkite kiaušinio baltymu, sudėkite obuolių ir pievagrybių mišinį. Tešlos kraštais uždenkite visą kepsnį ir gerai užspaudykite, kad neliktų tarpų. Viršų patepkite kiaušinio tryniu.

5. Kepkite kepsnį  200`C karštumo orkaitėje apie 50 min. Beje, kepsnys skanus ir karštas, ir šaltas. Prie jo labai tinka krienų padažas.

 

Suskleisti
Vaisiais įdaryta kiaulienos nugarinė
Receptas: Vaisiais įdaryta kiaulienos nugarinė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.9 / 22
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 450.00 g (nugarinės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (trečdalis puodelio susmulkintų)
Obuoliai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Slyvos: 100.00 g (1/4 puodelio perpus perpjautų)
Vynas: 1.00 st. (1/4 balto sauso arba apelsinų sulčių)
Duona: 1.00 riekės (1/4 puodelio rūpios džiūvėsių)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Smulkiai sukapotus svogūnus ir česnaką maždaug 5 min. kepinkite keptuvėje išlydytame svieste. Sudėkite nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, slyvas ir dar porą minučių patroškinkite.

2. Į keptuvę su vaisiais supilkite vyną, įberkite po pusę šaukštelio rozmarinų ir čiobrelių, suberkite cukrų, uždenkite ir troškinkite 5 min. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite džiūvėsius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Nugarinėje padarykite maždaug 5 cm gylio įpjovą, visą mėsos gabalą įtrinkite likusiomis žolelėmis ir įdėkite į skardą.

4. Paruoštą įdarą sudėkite į įpjovą. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 45 min., paskui dar 15 min. palikite išjungtoje.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Įdarytas kiaulienos kumpis
Receptas: Įdarytas kiaulienos kumpis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.3 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (kumpis)
Žvėrienos prieskoniai: (pakelis) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Brendis: 100.00 ml
Aliejus: 150.00 ml (100 ml ir 3 valg. š. skardai patepti)
Bri sūris: 100.00 g
Riešutai: 50.00 g (kedrų)
Špinatai: 100.00 g (lapų)
Daržovių sultinys: 150.00 ml
Klevų sirupas: 4.00 valg. š. (arba skysto medaus)
Slyvos: 400.00 g
Kaip gaminti

1. Kumpyje aštriu peiliu įpjaukite kišenę. Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais, su brendžiu išmaišytu aliejumi ir palikite šaltoje vietoje 3 valandas marinuotis.

2. Atšaldytą sūrį stambiai sutarkuokite, kedrų riešutus ir špinatų lapus susmulkinkite, viską išmaišykkite.

3. Sūrio ir špinatų įdaro pridėkite į pasimarinavusio kumpio kišenę. Mėsą dėkite į aliejumi pateptą skardą, supilkite daržovių sultinį. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje vis palaistydami sultiniu apie 1,5 valandos (kol apskrus).

4. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, į skardą sudėkite klevų sirupe išmirkytas slyvas ir baikite kepti. Kumpį patiekite karštą.

Gaminimo trukmė be marinavimo laiko.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Veršienos didkepsnis
Receptas: Veršienos kepsnys
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 600.00 g (filė arba nugarinės)
Penkių rūšių pipirų mišinys 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Vynas: 400.00 ml (raudonojo sauso)
Bruknės (šviežios) 100.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio porcijos dydžio gabalais.

2. Pipirus suberkite į specialų grūstuvą ir kiek pasmulkinkite.

3. Mėsos gabalus aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, apvoliokite pipirais, dėkite ant virš karštų žarijų įtaisytų grotelių ir kepkite iš abiejų pusių 5–7 minutes.

4. Kol mėsa kepa, paruoškite padažą. Į keptuvę supilkite vyną, suberkite cukrų, sudėkite bruknes ir kaitinkite, kol uogos suminkštės. Gautą masę perpilkite per sietelį, jame likusias uogas pertrinkite. Vėl supilkite padažą į keptuvę, įberkite žiupsnelį imbiero ir pakaitinkite, kol kiek sutirštės (jei reikia, dar įberkite cukraus, druskos).

5. Karštus didkepsnius dėkite į pašildytas lėkštes ir apliekite karštu padažu.

Suskleisti
veršienos vyniotinis
Receptas: Veršienos vyniotinis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 21
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 1500.00 g (veršienos krūtininės ir įdarui 250 g maltos veršienos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Medus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 50.00 g (Įdarui)
Petražolės: 50.00 g (Įdarui)
Salierai: 50.00 g (Įdarui)
Porai: 50.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Įdarui)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; 1 valg. š. citrinų žievelių geltonojo sluoksnio)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (Įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir įdarui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (įdarui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuplautą ir nusausintą mėsą įpjaukite vienoje vietoje taip, kad susidarytų erdvi kišenė. Česnakus sutrinkite su druska ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.

2. Paruoškite įdarą: smulkintas daržoves, maltą mėsą, prieskonius, džiūvėsėlius, kiaušinius išminkykite, pasūdykite, įberkite pipirų.

3. Veršienos įpjovą prikimškite įdaro ir susmeikite smeigtukais. Paruoštą vyniotinį iš visų pusių apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada dėkite į karščiui atsparų indą ir 1,5 val. kepkite orkaitėje. Kepdama keletą kartų aptepkite medumi.

Suskleisti
Jautienos kepsnys su rozmarinais
Receptas: Jautienos kepsnys su rozmarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š.
Jautiena: 1500.00 g (1,5–1,8 kg jautienos sprandinės)
Druska: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Morkos: 2.00 vnt. (didelių)
Salierai: 1.00 vnt. (gumbas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 60.00 g
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės šviežių rozmarinų arba šaukštelis džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
  2. Mėsą kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių.
  4. Išimkite į lėkštę. Kiek atvėsinkite ir perriškite kepsnį kepimo virve.
  5. Susmulkinkite morkas, salierą ir svogūną. Suberkite į orkaitėms tinkamą keptuvą, dėkite ant ugnies ir maišydama kaitinkite, iki daržovės išskirs sultis.
  6. Sudėkite sviestą ir dar maišydama kepinkite apie 5 minutes.
  7. Suberkite smulkintus rozmarinus, išmaišykite.
  8. Ant viršaus padėkite mėsą ir uždenkite. Kepkite orkaitėje 2,5–3 valandas. Jei reikės, prieš tiekdama pagardinkite druska ir pipirais.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs