Jei netoliese vasaros daržas, nepatingėkite paskabyti prieskoninių žolelių. Itin tiks kvapieji raudonėliai, česnako laiškai ar krapai.
Improvizuoti vasarą itin paprasta.
Tegul liejasi grilio džiazas!
Jums reikės:
1 dorados arba kitos baltos žuvies;
3 skiltelių česnako;
1 žiupsnelio pipirų;
kelių šakelių raudonėlio, čiobrelio ar kitų jūsų mėgstamų prieskoninių žolelių;
alyvuogių aliejaus;
1 a. š. druskos;
½ a. š. citrinos sulčių pašlakstymui;
Gaminimas:
Doradą įtriname druska, pipirais ir smulkintu česnaku, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir paliekame pasimarinuoti 2 val.
Prieš siunčiant žuvį ant kepsninės į jos vidų įdedame mėgstamų prieskoninių žolelių: raudonėlio, krapų, česnako laiškų ar kitų jūsų darže augančių.
Iškepusią doradą apšlakstome citrinos sultimis.
Šalia dorados ant grilio gali šonus skrudinti cukinija, paprika ar pomidorai.
Labai gardu bus ir keptas česnakas. Su kuo benuspręstume ragauti žuvį, neabejojame, kad bus gardu.