„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kepta feta su pomidoriukais ir alyvuogėmis: tiks ir kaip užkandis, ir maišyti su makaronais

Tereikia kelių kokybiškų, skonio ir aromato pilnų ingredientų, dar keliolikos minučių ir ant stalo puikuosis nepakartojamas patiekalas. O kai kurie jų nustebins savo universalumu. Siūlome išbandyti fetos, pomidoriukų ir alyvuogių derinį. Iškepkite, o tada spręskite, kaip valgysite – galite kabinti šio mišinio duonos riekelėmis ir skanauti kaip užkandžio, o galite maišyti su makaronais ir pavalgyti kur kas sočiau.
Kepta feta su pomidoriukais ir alyvuogėmis
Kepta feta su pomidoriukais ir alyvuogėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 pakuotė fetos sūrio (idealu – nepjaustytas blokas, sveriantis 180–250 g);
  • 200 g vynuoginių pomidoriukų (dar geriau – itališkų pusiau džiovintų pomidoriukų);
  • 150 g alyvuogių be kauliukų (galite naudoti pačias įvairiausias), supjaustytų griežinėliais;
  • 3 skilelės česnako, supjaustytos griežinėliais;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • didelis žiupsnis džiovintų raudonėlių;
  • 2–3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • ryšelis šviežių petražolių, sukapotų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais – idealus būtų toks, kuriame tilptų fetos sūrio blokas, o aplink dar liktų vietos kitiems priedams, tačiau ne per daugiausiai.

2. Į kepimo indą guldykite fetos sūrio bloką. Aplinkui apdėliokite alyvuogių griežinėlius, pomidoriukus ir česnako griežinėlius.

3. Mažame dubenėlyje sumaišykite aliejų, raudonėlius ir juoduosius pipirus. Šiuo mišiniu pašlakstykite ingredientus kepimo formoje.

4. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 15–20 min., kol pomidoriukai ir feta suminkštės ir švelniai skrustelės. Pačioje pabaigoje galite įjungti grilio funkciją.

5. Ištraukite kepimo formą iš orkaitės, pabarstykite petražolėmis ir tiekite – kaip užkandį su šviesia duona ar prancūzišku batonu, o galbūt kaip gardų priedą prie virtų makaronų (pastaruoju atveju dar galite užpilti porą papildomų šaukštų aliejaus).

Vida Press nuotr./Kepta feta su pomidoriukais ir alyvuogėmis
Vida Press nuotr./Kepta feta su pomidoriukais ir alyvuogėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“