Ingredientai:
- 1 pakuotė fetos sūrio (idealu – nepjaustytas blokas, sveriantis 180–250 g);
- 200 g vynuoginių pomidoriukų (dar geriau – itališkų pusiau džiovintų pomidoriukų);
- 150 g alyvuogių be kauliukų (galite naudoti pačias įvairiausias), supjaustytų griežinėliais;
- 3 skilelės česnako, supjaustytos griežinėliais;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- didelis žiupsnis džiovintų raudonėlių;
- 2–3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- ryšelis šviežių petražolių, sukapotų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais – idealus būtų toks, kuriame tilptų fetos sūrio blokas, o aplink dar liktų vietos kitiems priedams, tačiau ne per daugiausiai.
2. Į kepimo indą guldykite fetos sūrio bloką. Aplinkui apdėliokite alyvuogių griežinėlius, pomidoriukus ir česnako griežinėlius.
3. Mažame dubenėlyje sumaišykite aliejų, raudonėlius ir juoduosius pipirus. Šiuo mišiniu pašlakstykite ingredientus kepimo formoje.
4. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 15–20 min., kol pomidoriukai ir feta suminkštės ir švelniai skrustelės. Pačioje pabaigoje galite įjungti grilio funkciją.
5. Ištraukite kepimo formą iš orkaitės, pabarstykite petražolėmis ir tiekite – kaip užkandį su šviesia duona ar prancūzišku batonu, o galbūt kaip gardų priedą prie virtų makaronų (pastaruoju atveju dar galite užpilti porą papildomų šaukštų aliejaus).