Kepta moliūgų sriuba: gaminsite ir tikrai nenusivilsite

Moliūgų sriuba yra tikras rudens meto simbolis. Kvapni, gardi, suteikianti sotumo ir nesunkiai paruošiama – tereikia reikiamus ingredientus sumesti į kepimo indą bei pašauti į orkaitę.
Moliūgų sriuba
Moliūgų sriuba / Shutterstock nuotr.

O kas toliau? Griebkite trintuvą ir štai – sriuba jau garuoja ant stalo! Receptų, kaip paruošti šią sriubą yra tikrai daug, todėl nebijokite į tai pažvelgti kūrybiškai ir pasitelkti tokius ingredientus, kurie jums patinka labiausiai.

Jums reikės:

1 kg moliūgo minkštimo;

1-2 morkų;

1 saldžiosios bulvės (nebūtinai);

svogūno galvos;

2-3 skiltelių česnako;

pipirų ir druskos pagal skonį;

grietinėlės;

sultinio (daržovių ar vištienos);

paprikos (nebūtinai);

gardinti sriubą galite ir aitriąja paprika, prieskoninėmis žolelėmis, kietuoju sūriu.

Kaip gaminti:

1. Moliūgą, svogūną, morkas, saldžiąsias bulves), papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėję į skardą apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pagardinkite norimais prieskoniais – pipirais, druska, aitriąja paprika, žolelėmis, sudėkite česnako skilteles.

2. Kepkite apie 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje iki kol daržovės suminkštės vis patikrindami ir permaišydami.

3. Iškepusias daržoves sudėkite į puodą, sutrinkite iki vientisos masės ir norimą tirštumą reguliuokite pasirinkdami norimą kiekį sultinio. Sriubą gerai išmaišykite, užvirkite ir gardinkite norimais prieskoniais – nuo druskos iki žolelių ar aitriosios paprikos. Paskaninkite grietinėle ir skanaukite su skrudinta balta duona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis