Ingredientai:
- 1 stiklinė virtų pupelių (galite naudoti ir konservuotas);
- 2 morkos;
- 0,5 nedidelio saliero gumbo;
- 50 g lazdynų ar graikinių riešutų, sukapotų iki rupių trupinių;
- 2 svogūnai;
- 4 kiaušiniai;
- 2 bulvės;
- 50 g sviesto;
- 4 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 žiupsnis druskos;
- 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- didelis žiupsnis džiovintų mairūnų.
Gaminimas:
1. Bulves, morkas ir salierą nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite, tačiau nepervirkite - tegul daržovės dar išlieka standžios.
2. Svogūnus susmulkinkite ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps suminkštės ir taps auksiniai.
3. Virtas daržoves smulkiai sukapokite plačiu peiliu, suberkite į dubenį, čia pat berkite ir pupeles bei riešutus (šių šiek tiek palikite pabarstyti viršui).
4. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Į daržovių mišinį įmaišykite trynius, tuomet dalimis dėkite plaktus baltymus, suberkite prieskonius. Kruopščiai, tačiau švelniai išmaišykite.
5. Pagamintą masę sukrėskite į sviestiniu popieriumi išklotą ar sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą pailgą kepimo formą. Viršų pabarstykite riešutais.
6. Dėkite kepimo formą į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 35–40 min. arba kol gražiai apskrus. Leiskite gerokai atvėsti, o tada galima pjauti ir ragauti. Arba galite palaukti ir kol visai atvės. Likučius laikykite šaldytuve.