Reikės:
- 1 vidutinio dydžio „spagečių“ moliūgo,
- 1 valg. aliejaus kepimui,
- 150 g maltos jautienos,
- 1 didelio svogūno,
- ½ žalios saldžiosios paprikos,
- 4 pievagrybių,
- 1 česnako skiltelės,
- 3 baziliko lapelių,
- žiupsnelio džiovinto raudonėlio,
- ¼ arb. š. druskos,
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- 6 pomidorų,
- 100 g mocarelos sūrio.
Gaminimas:
Moliūgą perpjaukite išilgai pusiau. Išimkite sėklas.
Į gilią kepimo skardą perpjautąja puse dėkite moliūgus, įpilkite vandens ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-4- minučių.
Leiskite moliūgui truputį atvėsti ir šakute išskobkite jo vidų. Moliūginius „makaronus“ padėkite į šalį, jų reikės įdarui.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite jautieną bei susmulkintą svogūną ir papriką. Kai mėsa pabals, suberkite susmulkintus grybus, česnaką, pagardinkite druska, pipirais, raudonėliu ir baziliku. Pakaitinkite maišydami kelias minutes.
Sudėkite susmulkintus pomidorus, pakaitinkite dar 10 minučių. Galiausiai sudėkite moliūgo minkštimą, gerai išmaišykite ir kaitinkite maždaug 10 minučių, kol išgaruos skystis.
Gautą įdarą padalinkite pusiau ir sukrėskite į tuščius moliūgo kiautus. Kepkite orkaitėje 15 minučių, apibarstykite tarkuota mocarela ir kepkite dar 5 minutes, kol sūris išsilydys.
Patiekite iš karto su mėgstamu pomidorų padažu.
Skanaus!