09 02

Keptas žiedinis kopūstas su kuskusu ir harisa

Atsakyti į klausimą, koks mano mėgiamiausias patiekalas, man visada keblu. Užtai gana lengva apibrėžti regioną, kurio skoniai man mieliausi. Tas regionas – Artimieji Rytai. Neatsitiktinai mano virtuvėje karaliauja rytietiški aromatai, ant stalo paprastai karaliauja valgiai iš arabiškos arba žydiškos virtuvės. Vienas mūsų šeimoje ypatingai pamėgtų valgių – skrudintos daržovės, pagardintos Artimųjų Rytų regionui būdingais prieskoniais ir padažais.
Žiediniai kopūstai su harisa ir kuskusu
Žiediniai kopūstai su harisa ir kuskusu / Nidos Degutienės nuotr.

Skrudinti kalafiorai ant kuskuso patalo – tobula saldžių, aitrių, sūrių ir rūkščių skonių harmonija, kurią papildo dar ir visa gama konsistencijų – nuo minkštos iki maloniai traškios. Patiekalas, kuriam sugaišit mažiau, nei pusvalandį, o patiekti galima tiek šiltą, tiek ir kambario temperatūros. Tiks šeimos vakarienei ir būriui bičiulių pavaišinti.

Ar dar vardinti privalumus mėginant sugundyti išbandyti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų