Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09 02

Keptas žiedinis kopūstas su kuskusu ir harisa

Atsakyti į klausimą, koks mano mėgiamiausias patiekalas, man visada keblu. Užtai gana lengva apibrėžti regioną, kurio skoniai man mieliausi. Tas regionas – Artimieji Rytai. Neatsitiktinai mano virtuvėje karaliauja rytietiški aromatai, ant stalo paprastai karaliauja valgiai iš arabiškos arba žydiškos virtuvės. Vienas mūsų šeimoje ypatingai pamėgtų valgių – skrudintos daržovės, pagardintos Artimųjų Rytų regionui būdingais prieskoniais ir padažais.
Žiediniai kopūstai su harisa ir kuskusu
Žiediniai kopūstai su harisa ir kuskusu / Nidos Degutienės nuotr.

Skrudinti kalafiorai ant kuskuso patalo – tobula saldžių, aitrių, sūrių ir rūkščių skonių harmonija, kurią papildo dar ir visa gama konsistencijų – nuo minkštos iki maloniai traškios. Patiekalas, kuriam sugaišit mažiau, nei pusvalandį, o patiekti galima tiek šiltą, tiek ir kambario temperatūros. Tiks šeimos vakarienei ir būriui bičiulių pavaišinti.

Ar dar vardinti privalumus mėginant sugundyti išbandyti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?