Ingredientai:
- 2 stiklinės avižinių dribsnių;
- 1 stiklinė miltų;
- 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 3 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 150 g sviesto arba kokosų aliejaus;
- 0,25 stiklinės verdančio vandens.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nedidelę keturkampę kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Tuomet supilkite klevų sirupą, tirpintą sviestą arba skystą kokosų aliejų ir, naudodami porą šakučių, viską labai gerai sumaišykite. Galiausiai supilkite verdantį vandenį, išmaišykite – turite gauti gana lipnią masę.
3. Gautąją masę krėskite į paruoštą kepimo indą, išlyginkite paviršių gerai paspausdami. Tada aštriu peiliu „nupieškite“ kvadratėlius – įpjaudami maždaug pusę gylio, ne iki pat kepimo formos dugno.
4. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 min. arba kol kepinys bus minkštas, auksiniu viršumi.
5. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir, vadovaudamiesi kvadratėlių kontūrais, supjaustykite batonėlius atskirdami vieną nuo kito. Leiskite atvėsti. Laikykite uždarame inde šaldytuve.