Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepti makaronai: 15 pasiūlymų

Makaronuose yra angliavandenių, tad vakarienei nenorite jų rinktis? Nieko tokio – po vakarienės kokią valandą pasivaikščiosite: ir gautą energiją išeikvosite, ir miegosite kiečiau.
Rytietiški makaronai
Rytietiški makaronai / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Makaronai Kepimas
Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (virta)
Makaronai: 150.00 g (spiraliniai)
Ananasai: 4.00 vnt. (konservuotų griežinėliai)
Mandarinai: 2.00 vnt.
Razinos: 4.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (padažui)
Pienas: 100.00 ml (padažui)
Grietinė: 200.00 ml (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Karis: 3.00 g (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vištieną supjaustykite juostelėmis. Razinas pamirkykite šiltame vandenyje ir nuvarvinkite sietelyje.

2.Mandarinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis. Ananasų griežinėlius nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Viską sumaišykite su makaronais ir sukrėskite į sviestu pateptą karščiui atsparų kepimo indą.

3.Kiaušinį išplakite su pienu, grietine, sojų padažu, kariu, druska ir pipirais. Paruoštą masę užpilkite ant makaronų.

4.Kepkite 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Apkepą tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Mėsa kimštų makaronų ir daržovių užkepėlė
Receptas: Mėsa kimštų makaronų ir daržovių apkepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (maltos)
Makaronai: 200.00 g (tuščiavidurių, didesnių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 2.00 vnt. (2–3 didelių)
Kefyras: 100.00 ml (arba rūgpienio)
Grietinė: 2.00 valg. š. (2–3)
Kečupas (2–3 valg. š.) 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Storus tuščiavidurius makaronus apvirkite (apie 57 min.), nusunkite, atvėsinkite ir prikimškite maltos mėsos (su druska bei pipirais).

2. Gražiai kimštus makaronus išdėliokite kepimo inde (recepto autorė tokioms užkepėlėms siūlo stiklinį indą kepimui).

3. Tuomet keptuvėje apkepinkite burokine tarka sutarkuotas morkas, gabalėliais supjaustytus žiedinius kopūstus ir smulkiai pjaustytus arba išspaustus česnakus, kol gražiai pageltonuos. Apkepus, viską tolygiai paskirstykite ant makaronų.

4. Belieka tolygiai paskirstyti grietinę ir kečupą, tarkuotą sūrį, o suplaktus kiaušinius su rūgpieniu ar kefyru užpilti ant daržovių ir, galiausiai apibarsčius pipirais, bazilikais, pašauti į 180 °C temperatūros orkaitę ir kepti 1015 min., kol išsilydys sūris ir gražiai paruduos viršus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Įdaryti makaronai
Receptas: Įdaryti makaronai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 8.00 vnt.
Rikotos sūris: 400.00 g
Špinatai: 400.00 g
Riešutai: 1.00 st. (0,5 maltų mėgstamų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Grietinė: 400.00 ml (jogurtinės)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sūris: 150.00 g (brandinto)
Kaip gaminti
  1. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame svieste. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, kotelius nuskabykite, lapelius suplėšykite. Juos sumeskite į sviesto bei česnakų troškinį ir kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol špinatų lapeliai suminkštės. Pagal skonį juos pasūdykite ir atvėsinkite.
  2. Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su atvėsintais česnakais ir maltais riešutais (šaukštą palikite užberti ant viršaus). Į masę įmaišykite grietinėlę. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bazilikais. 
  3. Lazanijos lakštus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. Po vieną lakštą klokite ant marmurinės pjaustymo lentelės, aptepkite aliejumi, į vidų krėskite rikotos ir špinatų įdaro. Kiekvieną lazanijos lakštą susukite voleliu.
  4. Paruoštus lazanijos vamzdelius dėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus berkite smulkiai tarkuoto sūrio, paskirstykite grietinę ir suberkite likusius riešutus. Kepkite orkaitėje apie 20 min.  
Suskleisti
Makaronai su vištiena ir daržovėmis
Receptas: Makaronai su vištiena ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Grybai: 100.00 g (maži, marinuoti)
Morkos: 1.00 vnt.
Kopūstai: 150.00 g (kininiai)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Makaronus 8 min. virkite pasūdytame vandenyje, poto nukoškite.

2. Didesnius grybukus perpjaukite pusiau.

3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais, pamarinuokite sojų padaže valandą ir apkepkite keptuvėje.

4. Morkas supjaustykite juostelėmis. Kininį kopūstą nuplaukite ir stambiai supjaustykite.

5. Keptuvėje apkepinkite daržoves su grybukais. Baigiant kepti, užpilkite sojų padažo bei šlakelį sezamo aliejaus, sudėkite makaronus, vištieną ir dar keletą minučių patroškinkite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Makaronai su vištienos faršu
Receptas: Makaronai su vištienos faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 85
Receptas
Ingredientai
Porai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Makaronai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml (400-500 ml)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (šviesus)
Pievagrybiai: 150.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą.

2.Sudėkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį, sojų padažą ir ant mažos ugnies troškinkite 7–8 minutes.

3.Tuo metu plonai supjaustykite grybus ir apkepkite su sviestu. Juos taip pat sudėkite į puodą, viską išmaišykite ir pakaitinkite dar 5 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
Receptas: Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečiai)
Pienas: 100.00 ml
Grietinė: 100.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Parūkytos pieniškos dešrelės: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi.
  2. Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada dėkite į šaltą vandenį. Nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  3. Dešreles supjaustykite šiaudeliais. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu. Makaronus sumaišykite su žirneliais, pomidorais, dešrelėmis, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
  4. Ant viršaus supilkite grietinės padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų užkepėlės su sojų varške
Receptas: Makaronų apkepėlės su sojų varške
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g
Daržovės: 250.00 g (šaldytų daržovių rinkinys)
Sojų varškės sūris: 150.00 g (sojų pupelių varškė)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus ir daržoves išvirkite. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute (galite įpilti kelis šaukštus vandens), pagardinkite druska, pipirais ir aitriąja paprika. Daržoves sumaišykite su išvirusiais makaronais.

2. Į keksiukų formeles (geriausia silikonines) dėkite makaronų ir daržovių mišinio, ant viršaus supilkite varškės masę.

3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusias užkepėles gražiai išimkite iš formelių ir dėkite į lėkštes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Makaronai įdaryti pelėsiniu sūriu
Receptas: Makaronai įdaryti pelėsiniu sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 15.00 vnt. (Cannelloni)
Sūris: 270.00 g (gorgonzolos)
Sviestas: 70.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kreminė varškė: 100.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Varškės sūris: 150.00 g (riebaus)
Grietinėlė: 150.00 ml (neriebios)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; kelios šakelės šviežių)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite (bet jokiu būdu nepervirkite), kaip nurodyta ant pakuotės, ir išgriebkite iš puodo. 

2. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išsukite gorgonzolą, varškę ir grietinę. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite džiovintais raudonėliais, išspauskite česnaką.

3. Makaronų vamzdelius prikimškite įdaro, sudėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo skardą, ant viršaus suberkite tarkuotą varškės sūrį ir supilkite grietinėlę.

4. Įdarytus makaronus pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 10–12 min., kol sūris išsilydys ir makaronai dailiai pagels.

5. Tiekite papuoštus šviežiomis rozmarinų šakelėmis.

Suskleisti
Įdaryti makaronai
Receptas: Įdaryti makaronai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 400.00 g (stambūs)
Tunas: 2.00 vnt. (indeliai konservuotų savo sultyse -įdarui)
Ančiuviai: indelis - įdarui 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 200.00 ml (padažui)
Gorgoncola: padažui 60.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Šalavijai: 10.00 g (keli lapeliai)
Kaip gaminti
  1. Makaronus lengvai pasūdytame vandenyje virkite 7 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite, palikite atvėsti.
  2. Tunus išgriebkite iš marinato, sutrinkite šakute. Sudėkite ančiuvius, suberkite smulkintus svogūnus, dar sykį viską ištrinkite. Suberkite stambiai sutarkuotus virtus kiaušinius, išmaišykite. Gauta mase įdarykite makaronus, sudėkite į kepimo indą.
  3. Paruoškite padažą: prikaistuvyje išlydykite sviestą. Sudėkite šalavijų lapelius, maišydama minutę pakaitinkite. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintą sūrį, maišydama kaitinkite, kol sūris išsilydys. Šalavijų lapelius išgriebkite.
  4. Padažu apliekite makaronus. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 7–10 minučių.   Apibarstykite smulkintais žalumynais.      
Suskleisti
Makaronų užkepėlė su daržovėmis
Receptas: Makaronų apkepėlė su daržovėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Sūris: 150.00 g („Džiugas“)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Adžikos padažas 2.00 valg. š.
Krapai: 10.00 g
Makaronų prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 10.00 g
Špinatai: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g
Krevetės: 300.00 g
Lydytas sūrelis „Mildutė“ 1.00 vnt.
Paprikos: 3.00 vnt.
Makaronai: 600.00 g („Kaspinėliai“)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite.

2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytas paprikas, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją.

3. Kai daržovės suminkštės, dėkite krevetes, smulkintus špinatus, petražoles, krapus, prieskonius ir viską patroškinkite.

4. Dėkite kupiną šaukštą lydyto sūrelio ir šaukštą adžikos padažo ir sumaišykite. Štai daržovės jau paruoštos!

5. Į indą, kuriame kepsite apkepėlę, dėkite dalį makaronų, ant viršaus dalį paruoštų daržovių sluoksnį ir vėl makaronų sluoksnį. Užtepkite šaukštą adžikos, dėkite pomidorų grežinėlius ir užberkite smulkinto (tarkuoto) sūrio.

6. Viską kepkite orkaitėje apie 1015 min., kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Laura Masilionienė

Suskleisti
Įdaryti makaronai
Receptas: Įdaryti makaronai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt.
Fetos sūris: 300.00 g
Špinatai: 30.00 g (švieži)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sūris: 150.00 g (parmezano)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml (neriebi)
Makaronai: 200.00 g (kriauklelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, bet jokiu būdu nepervirkite, kad neprarastų formos.

2. Špinatus perrinkite, kotelius nupjaukite, lapus suplėšykite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels, sumeskite špinatus, kelias minutes patroškinkite ir atvėsinkite.

4. 200 g fetos ištrinkite su grietine, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, puse špinatų masės, bazilikais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Įdaro prikimškite į makaronų kriaukles, jas dėkite į riebalais išteptą kepimo indą, supilkite grietinėlę, sukrėskite likusią špinatų dalį, užberkite trupintą likusią fetą, galiausiai parmezaną ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol sūris gražiai apskrus.

6. Tiekite apibarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis.

Suskleisti
Rytietiški makaronai
Receptas: Rytietiški makaronai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 44
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (nedidelė pakuotė mėgstamų norimos formos rytietiškų makaronų (ryžių, sojų))
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Sezamo sėklos: 50.00 g (žiupsnelis tamsių)
Prieskoniniai žalumynai: 100.00 g (pavyzdžiui, saujelė petražolių arba gelsvių)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite.

2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite.

4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite česnakus ir aitriąją papriką.

5. Tada suverskite makaronus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, makaronus pagal skonį pagardinkite cukrumi, jei reikia, apšlakstykite citrinų sultimis – jie turi būti saldžiarūgščiai.

6. Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų.  

Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.

Suskleisti
Makaronų apkepas su grybais
Receptas: Makaronų apkepas su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 400.00 g
Grietinė: 200.00 ml (riebi)
Parmezano sūris: 150.00 g
Mėsos sultinys: 150.00 ml
Česnakai: 6.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Krapai: 2.00 valg. š. (kapoti)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite sietelyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite mėsos sultinį.

2.Sukrėskite grietinę, smulkintą česnaką ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, pievagrybius – plonomis riekelėmis ir sumaišykite su makaronais.

3.Kepimo indą patepkite sviestu ir sukrėskite makaronų masę. Užpilkite paruoštu padažu.

4.Paviršių pabarstykite tarkuotu parmezanu, lazdynų riešutais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų apkepas su daržovėmis
Receptas: Makaronų apkepas su daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (spiraliniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Baklažanai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Čiobreliai: 3.00 g
Rozmarinai: 3.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Sviestas: 2.00 valg. š. (formai patepti)
Mocarelos sūris: 125.00 g (tarkuota)
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. Baklažaną, papriką, brokolį nuplaukite ir nuvalykite. Baklažaną supjaustykite kubeliais, papriką – plonomis juostelėmis, brokolį išskirstykite žiedynais.

2.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Pomidorą trumpam panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir patroškinkite svogūnus, česnakus, baklažaną, papriką, brokolį.

3.Sudėkite pjaustytą pomidorą, prieskoninius žalumynus, pagardinkite druska, pipirais ir 10–15 minučių patroškinkite ant nedidelės ugnies. Supilkite citrinų sultis. Į riebalais išteptą karščiui atsparią formą sudėkite makaronus ir troškintas daržoves.

4.Viršų apibarstykite mocarela ir apie 15 minučių kepkite 220 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kepti makaronai su sūriu
Receptas: Kepti makaronai su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 69
Receptas
Ingredientai
Duona: 3.00 riekės (baltos arba batono)
Sviestas: 65.00 g (15 tirpinto ir 50 - paprasto ir gabalėlis formai ištepti)
Pienas: 700.00 ml
Miltai: 35.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno)
Čederio sūris: 250.00 g (kietojo, 82 proc. riebumo)
Sūris: 115.00 g (Gruyere - puskiečio)
Makaronai: 250.00 g (ragelių formos)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20x30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį.
  2. Šviesią duoną ar batoną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į dubenį. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
  3. Pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite ant vidutinio dydžio ugnies, kol bus karštas. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Kai sviestas ims burbuliuoti, suberkite miltus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, 1 minutę, kol neliks sausų miltų.
  4. Lėtai į keptuvę pilkite karštą pieną, masę nuolat maišydami (patogiausia tai daryti plakimo šluotele). Pamažu supilkite visą pieną. Nesustokite maišyti, kol gausite vientisos konsistencijos padažą, ir jis sutirštės. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite druską, muskatą, pipirus, Kajeno pipirus ir abiejų 170 g tarkuoto kietojo sūrio ir 80 g tarkuoto puskiečio sūrio. Išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį.
  5. Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės, tik porą minučių sutrumpinkite virimo laiką. Makaronai turi būti šiek tiek kieti viduje. Išvirtus makaronus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite. Perliekite šaltu vandeniu ir vėl palikite nuvarvėti.
  6. Įmaišykite makaronus į sūrio padažą. Visą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą.  Viršų apibarstykite likusiais 80 g tarkuoto kietojo sūrio ir 35 g tarkuoto puskiečio sūrio. Viršų apibarstykite duonos trupiniais.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Išjungę orkaitę, palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet dėkite į lėkštes ir valgykite. Skanaus!

 

Suskleisti

Taip pat skaitykite: Rudeninė dieta: grožiui, sveikatai ir imunitetui 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai