Ingredientai:
- 400 g smulkiavaisių, bet standžių pomidorų;
- 2 nedidelės cukinijos;
- 400 g kepti tinkamo tvirto sūrio, pvz., halumio;
- kapotų šviežių žolelių – mairūno, raudonėlių, petražolių;
- 2–3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pomidoriukus nuplaukite ir nusausinkite. Cukiniją supjaustykite kubais, kurie dydžiu būtų panašūs į pomidoriukus. Sūrį taip pat supjaustykite kubais.
2. Visus 3 ingredientus berkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai rankomis apvoliokite.
3. Dabar turite 2 pasirinkimus: kepti viską orkaitėje, subėrę į nedidelį indą, arba paeiliui verti ingredientus ant išmirkytų medinių iešmelių ir kepti ant grotelių. Ką bepasirinktumėte, prieš kepant pabarstykite druska, pipirais ir žolelėmis. Kepkite apie 15–20 min. – kol daržovės kiek suminkštės, tačiau dar išlaikys standumą, o sūris gražiai paskrus.
4. Valgykite kaip garnyrą, užkandį ar lengvą savarankišką patiekalą.