Ingredientai:
- 1 žiedinis kopūstas (400–500 g);
- 100 ml pieno;
- 1 kiaušinis;
- 70 g miltų;
- aliejaus (kepimui);
- saldžiosios paprikos miltelių;
- druskos.
Gaminimas:
1. Pirmiausia nupjaukite išorinius žiedinio kopūsto lapus, tada suskirstykite jį žiedynėliais. Berkite juos į puodą, pripiltą šalto vandens, pasūdykite. Užvirkite ir leiskite pavirti apie 7–8 min. Žiedynėliai turi suminkštėti, tačiau išlikti traškūs.
Gudrybė: norėdami išvengti verdamų žiedinių kopūstų kvapo, į puodą su kopūstais dėkite perpjautą bulvę arba įpilkite pusę stiklinės baltojo vyno.
2. Paruoškite tešlą, skirtą žiediniams kopūstams apvolioti. Suplakite kiaušinį, pieną ir miltus. Keptuvėje aukštesniais kraštais iki vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų.
3. Po keletą apvirtų žiedinio kopūsto žiedynėlių merkite į tešlą, tada gerai nuvarvinkite ir dėkite į keptuvę kepti. Skrudinkite vos kelias minutes, kol taps gražiai auksiniai, o tada išimkite į plokščią popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę. Taip iškepkite visus žiedynėlius, pabarstykite juos druska, paprikos milteliais ir tiekite. Galima valgyti ir kaip garnyrą, ir dažyti į mėgstamą jogurtinį ar majonezo pagrindo padažą bei skanauti kaip užkandį.