08 31

Keptos morkos su kuskusu ir čermula padažu: sužavės!

Ar pastebėjote, kaip pastaraisiais metais pasikeitė patiekalų dekoravimo mados? Anksčiau buvo madinga lėkštėje patiekalą sudėlioti lygiais raštais, jį puošti simetriškais ornamentais, dailiai apipjaustytomis ir dar į gėlytes susuktomis daržovių riekelėmis... Dabar gi įprasta ant stalo dėti lėkštę, kurioje, iš pažiūros, visiška kūrybinė netvarka!
Keptos morkos su chermula ir kuskusu
Keptos morkos su chermula ir kuskusu / Nidos Degutienės nuotr.

Kuo daugiau spalvų, kuo mažiau simetrijos, kuo „atsainiau“ sumesti, bet tuo pačiu puikiai išeksponuoti patiekalo ingredientai. Esu tikra, tokiomis madomis mus užkrėtė keletas visoje planetoje garsių šefų, visų pirma, J. Oliver ir Y. Ottolenghi.

Tokius bendrose lėkštėse patiekiamus valgius aš labai mėgstu visais metų laikais, tačiau labiausiai – vasarą! Daržovių lysvės ir parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo šviežutėlių daržovių, nei spalvų, nei skonių nereikia toli ieškoti. Vasarą man patinka valgiai, kuriuos paprasta pagaminti ir patiekti, o svečiai patys įsideda patiekalo tiek, kiek nori ir taip, kaip nori.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų