Keto duonai reikės:
- 5 M dydžio kiaušinių;
- 200 g migdolų miltų;
- 50 g sezamų sėklų;
- 50 g moliūgų sėklų;
- 50 g linų sėmenų;
- 80 g lukštentų kanapių;
- 50 g balkšvojo gysločio luobelių;
- 500 g riebios varškės;
- 1 a.š. sodos;
- 2 v.š. obuolių acto;
- 1 a.š. druskos;
- 250 ml. verdančio vandens;
- Dalį norimų sėklų galite pasilikti viršuj papuošti.
Gaminimas:
Didesniame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, įberkite druską, sezamų sėklas bei balkšvojo gysločio luobeles. Viską užplikykite stikline verdančio vandens ir šaukštu permaišykite. Gausis tiršta lipni keto duonos masė.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Varškę trintuve išsukite su tryniais, supilkite actu nugesintą sodą ir sudėkite išplaktus baltymus. Gautą vientisą masę supilkite ant miltų mišinio. Viską gerai permaišykite kombaino pagalba arba tiesiog rankomis.
Pasiruoškite formą, aš tiesiau kepimo popierių. Mano formos matmenys: 35/15,5/8 cm.
Sudėkite gautą tešlą į formą ir drėgna ranka arba mentele išlyginkite paviršių. Kelis kartus sukratykite formą, kad keto duonos tešla vienodai pasiskirstytų. Duonos puošimui naudokite norimas sėklas.
Orkaitę įkaitinkite iki 180c laipsnių. Dėkite keto duonelę į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val. Režimas – vėjelis viršus – apačia. Patikrinti galite tradiciniu būdu, įkišant medinį pagaliuką į duonelės centrą. Pagaliukas turi likti sausas.
Tiekite su mėgstamu garnyru.
Aš naudojau savo naminį ančių kepenėlių paštetą su saulėje džiovintais pomidorais ir pistacijomis.
Skanaus!
Dėkojame Laurai už receptą! Daugiau sveikų Lauros Panavės receptų galite rasti jos FB paskyroje.