Kiaulienos išpjovos kepsniukai su karamelizuotais svogūnais, abrikosais ir slyvomis

Kiaulienos išpjova – viena vertingiausių mėsos dalių, ypač minkšta ir tinkama tobuliems kepsniams. Išpjovos kepsniukai – ištaigingas kiaulienos išpjovos patiekalas, kuriam prabangos suteikia ypatingas karamelizuotų svogūnų ir džiovintų vaisių pagardas.
Kiaulienos išpjovos kepsniukai
Kiaulienos išpjovos kepsniukai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 500 g kiaulienos išpjovos,
  • 2 svogūnų,
  • gabalėlio sviesto,
  • druskos, pipirų,
  • saujelės džiovintų abrikosų ir slyvų,
  • 2 š. balzaminio acto.

Gaminimas

Iš anksto pamerkite džiovintus vaisius, svogūnus supjaustykite žiedais, pakepkite iki auksinės spalvos, apšlakstykite balzaminiu actu, sudėkite supjaustytus abrikosus, slyvas ir dar patroškinkite, kol padažas pradės tirštėti.

Išpjovą supjaustykite 2–3 cm storio riekelėmis, pasūdykite ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje, pagardinkite pipirais, įdėkite sviesto gabaliuką. Mėsą įdėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 min. Patiekite su karamelizuotų svogūnų, abrikosų ir slyvų padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis