Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kiaulienos kepsneliai nusibodo? Vos keli triukai – ir nustebsite dėl dangiškai gardaus rezultato

Ne be reikalo maistas linksniuojamas tarp didžiausių gyvenimo malonumų. Juk tai – daugiau nei „kuras“ mūsų organizmams. Tad maisto ruošimui skiriame vis daugiau dėmesio, o eksperimentams ieškome naujų virtuvių ir produktų. Kartais net nereikia dairytis toli – netikėtais skoniais atsiskleisti gali net iš pažiūros nuobodūs kiaulienos kepsneliai. Pakanka žinoti kelis triukus.
Druska ir Pipirai 4 laida
Tadas Grabys ir Lina Barčaitė

Tam prireiks marinuotų agurkėlių, kelių daržovių, kiaušinių, garstyčių ir kepsnelius pašauti į orkaitę. Šį patiekalą laidoje „Druska ir pipirai“ ruošia kulinarijos technologė-šefė Lina Barčaitė ir žurnalistas Tadas Grabys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Orkaitėje apkeptas kiaulienos kepsnelis su marinuotais agurkais ir daržovėmis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Orkaitėje apkeptas kiaulienos kepsnelis su marinuotais agurkais ir daržovėmis

Ingredientai (porcija 4 asmenų šeimai):

  • 400 g kiaulienos kumpio
  • 20 g garstyčių
  • 70 g virtų morkų
  • 70 g marinuotų agurkų
  • 30 g kepto svogūno
  • 100 g sūrio
  • 30 g majonezo
  • aliejus (kepimui)
  • 1 kiaušinis (paniravimui)
  • džiūvėsėliai (paniravimui)
  • prieskoniai

Gaminimas:

  • Kiaulieną supjaustykite į 4 didesnius ar 6 mažesnius kepsniukus ir išmuškite plonai mėsos muštuku. Marinuokite apie 2–3 val. (dar geriau – per naktį šaldytuve) su garstyčiomis ir prieskoniais.
  • Kepsnelius apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus. Iškepusius dėkite ant kepimo skardos.
  • Paruoškite garnyrą: virtas morkas ir sūrį sutarkuokite „burokinetarka, marinuotus agurkus supjaustykite smulkiais kubeliais, pridėkite majonezą, keptą svogūną ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
  • Ant kepsnelių skardoje paskirstykite garnyrą. Kepkite orkaitėje 165–170ºC temperatūroje apie 10 min., kol gražiai apkeps.

SKANAUS!

VIDEO: „Druska ir pipirai“: garstyčios ir 10 minučių orkaitėje įprastus kiaulienos kepsnelius pavers magiškais

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos