Ingredientai (12 keksiukų):
- 10–12 kiaušinių baltymų (galite keisti 8 pilnais kiaušiniais);
- 150 ml pieno;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- mažų pomidoriukų, perpjautų pusiau;
- 2 keptų konservuotų paprikų puselės, supjaustytos juostelėmis;
- 2 didelės saujos špinatų, be storų kotelių, stambiai suplėšytų;
- 100–150 g stambiai sutarkuotos fetos arba stambiai sutarkuoto mėgstamo sūrio;
- ryšelis svogūnų laiškų, supjaustytų;
- šlakelis alyvuogių aliejaus (formelėms patepti).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Keksiukų formos duobeles kruopščiai ištepkite aliejumi.
2. Dideliame dubenyje išplakite baltymus su pienu, druska ir pipirais.
3. Į kiekvieną keksiuko duobelę dėkite vienodai pomidoriukų, paprikų, špinatų, užpilkite plakinio, kad mišinys užimtų apie 2/3 duobutės tūrio. Pabarstykite feta ir svogūnų laiškais.
4. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 12–14 min. Ištraukite iš orkaitės, peiliu apipjaukite aplink keksiuko duobutės kraštus, kad atlaisvintumėte omletukus, o tada dėkite juos į lėkštes ir skanaukite. Jei mėgstate, šalia tinka naminis pomidorų padažas ar džemas.