15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Kiaušinių patiekalai – nenuobodžiai: 10 įdomių receptų

Kai tingisi galvoti, ką maistingo ir greito suvalgyti ryte, visada išgelbės virtas kiaušinis ar omletas su gabalėliu viso grūdo duonos. Tačiau, kasdien valgant tuo pačiu būdu paruoštus kiaušinius, gana greitai net nebenorėsite žiūrėti į jų pusę. Kad taip nenutiktų, metas pasitelkti fantaziją, o mes jums padėsime!
Be lukšto virti kiaušiniai su avinžirnių troškiniu
Be lukšto virti kiaušiniai su avinžirnių troškiniu / Vida Press nuotr.
Polentos ir cukinijų fritata
Receptas: Polentos ir cukinijų fritata
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Pienas: 3.50 st.
Kukurūzų (polentos) kruopos: 1.00 st. (greitai paruošiamų)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kietasis sūris: 90.00 g (tarkuoto)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Cukinijos: 1.00 vnt. (didelė arba 3 mažos; supjaustytos spiraline pjaustykle arba labai plonomis juostelėmis daržovių skutikliu)
Šoninė: 100.00 g (rūkytos; juostelių)
Pomidorai: 200.00 g (vyšninių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Ilgi cukinijų „makaronai“ fritatai suteiks lengvumo ir spalvų, o rūkytos šoninės gabalėliai neliks nepastebėti vyriškosios valgytojų stalo pusės. Tad kol gamta lepina mus gerais orais, gausiu šviežių daržovių derliumi ir lėtesniais nei rudenį rytais (vien ko vertos tuštutėlės miestų gatvės!), pasilepinkime ypatingais vasaros pusryčiais!

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C.

2. Pieną užkaiskite, polentą suberkite į karščiui atsparų dubenį. Kai pienas užvirs, juo pamažu užpilkite polentą: pilkite dalimis, kiekvieną kartą gerai išsukant, kad polenta nesušoktų į kietus gumulus.

3. Įmaišykite kiaušinius ir pusę kiekio tarkuoto sūrio, pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai viską išsukite. Pabaigoje sudėkite cukinijas ir išmaišykite.

4. Išverskite masę į gilią didelę keptuvę (tinkančią dėti į orkaitę) arba kepimo skardą (arba į individualias mažas keptuves ar formeles). Ant viršaus klokite šoninės gabalėlius, sudėkite pomidorus, viską pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir pašlakstykite aliejumi.

5. Kepkite 15 minučių arba kol viršus gražiai apskrus, ir fritata bus iškepusi. Patiekite iškart, su žaliomis salotomis.

Suskleisti
Kiaušiniai su feta
Receptas: Kiaušiniai su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt. (didesnis)
Fetos sūris: 50.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.  Svogūną nulupkite ir supjaustykite, pomidorą susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepinkite, kol lengvai apskrus.

2. Įmuškite kiaušinius. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Užberkite smulkinto pomidoro ir fetos, pagardinkite pipirais. Kepkite, kol sūris išsilydys.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kiaušinienės keksiukai
Receptas: Kiaušinienės keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.6 / 48
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Sūris: 60.00 g (mėgstamo)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 6.00 vnt. (nedideli)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Špinatai: 2.00 sauja
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, tarkuotu sūriu, miltais bei prieskoniais. 

2. Suberkite į kiaušinių plakinį smulkintus žalumynus – špinatus ir svogūnų laiškus. Gerai išmaišykite ir supilstykite į keksiukų formeles. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidoriukus, o jei norite – ir baltos duonos kubelius.

4. Kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–25 min.

Suskleisti
Frittata su daržovėmis
Receptas: Fritata su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š. (kepimo formai ištepti)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Jogurtas: 150.00 ml (arba pieno, arba grietinėlės)
Šparagai: 3.00 vnt.
Cukinijos: 0.50 vnt.
Pomidorai: 10.00 vnt. (vynuoginiai)
Petražolės: 1.00 sauja
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kietasis sūris: 40.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kepimo formą ištepkite sviestu.

2. Kiaušinius šluotele išplakite su jogurtu, pienu ar grietinėle ir druska.

3. Supjaustykite daržoves. Cukinijas su šparagais aš apkepu keptuvėje, kad šiek tiek suminkštėtų. Smulkiai supjaustykite petražoles ir svogūnų laiškus. Viską sudėkite į kiaušinio plakinį ir išmaišykite. Masę supilkite į kepimo formą. Apibarstykite sūriu.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20–30 min.

Suskleisti
Orkaitėje kepti kiaušiniai su „Serrano“ kumpiu
Receptas: Orkaitėje kepti kiaušiniai su „Serrano“ kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (nedideli)
Kumpis: 8.00 riekės (ispaniškas)
Morkos: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 1.00 vnt. (sauja)
Parmezano sūris: 6.00 valg. š. (tarkuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Krapai: 4.00 valg. š. (smulkinti)
Pievagrybiai: 8.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Džiovintus pomidorus 10 minučių pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostelėmis.
  2. Nuplautus pievagrybius susmulkinkite, porą supjaustykite griežinėliais.  Morkas nuskuskite, nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonomis riekelėmis. Kumpio riekeles kelias minutes paskrudinkite sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto. Suberkite smulkintus porus ir maišydama kepinkite apie minutę. Sudėkite smulkintas morkas ir kepinkite, kol jos kiek suminkštės. Nukelkite nuo ugnies.
  4. Keturis keraminius indelius ištepkite sviestu, į kiekvieną po lygiai įdėkite džiovintų pomidorų. Pabarstykite tarkuotu parmezanu. Įkrėskite po kelis šaukštus kepintų daržovių, pabarstykite likusiu parmezanu ir smulkintais krapais. Į kiekvieną dubenėlį įtieskite po porą skrudinto kumpio riekelių, įmuškite po du kiaušinius. Pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Puoškite šviežiais šalavijų lapeliais.
Suskleisti
Marokietiška kiaušinienė
Receptas: Marokietiška kiaušinienė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sumac prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisiai)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įmuškite kiaušinius.
  2. Pabarstykite sumac prieskoniais, druska, pipirais.
  3. Uždenkite keptuvę ir palikite kepti ant nedidelės ugnies.
  4. Jei nemėgstate skysto kiaušinio, kepkite iki kietesnio vidurio, nors norint teisingos kiaušinienės, reikėtų kepti mažau.
  5. Kol kepa, nuskuskite agurkus, supjaustykite juostelėmis ir užmalkite sezamo sėklų. 
  6. Kiaušiniai iškepti. Dėkite viską į lėkštę, dar kartą užmalkite sezamo sėklų per visą lėkstę ir megaukitės marokietiška kiaušiniene.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Virti kiaušiniai be lukšto
Receptas: Virti kiaušiniai be lukšto
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 64
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (mėgstamų -svogūnų, petražolių)
Kaip gaminti
  1. Atsiplėškite maistinės plėvelės kvadratą ir ją įtieskite į puodelį/plastikinį indelį/dubenėlį...
  2. Užberkite smulkintų žalumynų/svogūniukų...
  3. Užvirkite didesnį puodą su vandeniu. Vandens turėtų būti apie 5 cm aukščio, kad nepasidėtų verdami kiaušiniai ant dugno...
  4. Uždėkite po gabalytį sviesto į dubenėlius su plėvele, arba šiek tiek kokoso aliejaus (nebūtinai; viskas pavyko ir be to). Įkulkite po kiaušinį į plėvele išklotus dubenėlius, plėvelės kraštus suimkite ir suriškite siūlu, ar tiesiog gerai užsukite...
  5. Į užvirusį vandenį puode dėkite plėvele susuktus lauknešėlius taip, kad dangčiu prispaustumėte lauknešėlių galus, ir jie laikytųsi bei taip virtų...
  6. Virkite apie 10-12 minučių, arba kol pabals baltymas. Nepervirkite.
  7. Sugriebkite lauknešėlių kraštelius ir atidenkite puodo dangtį. Lauknešėlius atidarykite ir kiaušinius išverskite ant špinatų lapų, ant žalių salotų lapų ar ant apskrudintais krašteliais juodos duonos riekės... Pabarstykite druska ar pipiriukais... 

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Suskleisti
Pikantiška kiaušinienė
Receptas: Pikantiška kiaušinienė
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 80.00 g (saulėje džiovintų)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Svogūną susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  2. Kiek pakepinę, dėkite smulkiais kubeliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.
  3. Kepkite vis pamaišydami.
  4. Kol keps, pasiruoškite kiaušinius – baltymus atskirkite nuo trynių.
  5. Į trynius įberkite maltos aitriosios paprikos ir baziliko. Išmaišykite.
  6. Į baltymus įberkite druskos ir plakite, kol susidarys standžios putos.
  7. Patarimas: jei svogūnai ir pomidorai iškeps greičiau, nei pasiruošite kiaušinius, tiesiog nukelkite juos nuo ugnies.
  8. Ant kepintų svogūnų ir pomidorų masės supilkite trynius ir plaktus baltymus.
  9. Sumažinkite ugnį ir, lėtai maišydami, kepkite, kol gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Vyno actas: 50.00 ml (baltojo; marinuotiems salierams)
Vanduo: 50.00 ml (virinto šalto; marinuotiems salierams)
Cukrus: 1.50 arbat. š. (marinuotiems salierams)
Druska: 1.25 arbat. š. (1 šaukštelis marinuotiems salierams ir ketvirtis šaukštelio salotoms)
Salierų stiebai: 2.00 vnt. (supjaustyti plonomis riekelėmis; marinavimui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (salotoms)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų Dižono; salotoms)
Raudonasis svogūnas: 0.50 vnt. (nedidelio, supjaustyto kubeliais; salotoms)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus; salotoms)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (salotoms)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų; salotoms)
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų; salotoms)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruošite salierus. Į litrinį stiklainį pilkite actą, vandenį, druską, cukrų ir uždengę dangteliu pakratykite, kol druska ir cukrus ištirps. Tada į stiklainį suberkite salierus ir palaikykite šaldytuve bent valandą.

2. Kietai išvirkite kiaušinius (arba naudokite turimus jau išvirtus) ir supjaustykite kubeliais.

3. Paruoškite mišrainę: į dubenį berkite kiaušinius, 2–3 valg. šaukšt. marinuotų salierų gabalėlių, berkite svogūno kubelius, dėkite majonezo, garstyčių, berkite druskos ir pipirų bei ragaukite, ar nieko netrūksta.

4. Dėkite ant patinkančios duonos riekelių ir gausiai pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai
Receptas: Sveikuoliški kiaušiniai su avokadų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 63
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai sunokęs)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono)
Vyno actas: 1.00 arbat. š. (baltojo)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 arbat. š. (labai smulkiai pjaustyto)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkiai pjaustytų; arba laiškinių česnakų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius kietai išvirkite, įmeskite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Atvėsusius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius. Baltymų puseles išdėliokite didelėje lėkštėje.

2. Pagaminkite įdarą: trynius dėkite į dubenį, į jį suberkite ir kubeliais supjaustytą avokadą, labai gerai sutrinkite iki vientisumo – tam pravers elektrinis trintuvas.

3. Į trynių-avokadų masę dėkite jogurtą, garstyčias, pilkite actą, berkite druską ir gerą žiupsnį pipirų. Labai gerai išmaišykite.

4. Baltymų puseles pripildykite įdaru (estetams ir vėl pravers konditerinis švirkštas), pabarstykite kapotais laiškiniais česnakais. Atvėsinkite kiaušinius šaldytuve 1–2 val. Ilgiau nelaikykite, nes įdaras ims juoduoti.

5. Prieš tiekiant kiaušinius apibarstykite smulkiai kapotais svogūnų laiškais ar laiškiniais česnakais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais