Kiek kainuoja vienetinis VIP staliukas Vyno ir desertų derinių čempionate? Unikali galimybė pasimėgauti 19 geriausių šalies desertų

Spalio 28 d., pirmadienį, vyksiančio Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionato „Wine + Dessert 2024 DVARO Grand Prix“ organizatoriai paskelbė kvietimą už 1 000 Eur paramą sėdėti prie vienetinio VIP staliuko ir gauti porciją visų devyniolikos čempionatui pateiktų vyno ir desertų derinių.
Vip staliukas
Vip staliukas / Organizatorių nuotr.

Tarp šiųmečio čempionato dalyvių: 2 „Michelin“ žvaigždėmis įvertinti restoranai, 1 – įvertintas žaliąja žvaigžde, 7 restoranai iš „Michelin“ rekomenduojamų restoranų sąrašo, ankstesnių čempionatų nugalėtojai. Pusė VIP staliuko bilieto sumos bus paaukota „Maisto bankui“, kita pusė skirta finansuoti jaunojo someljė vyno studijas Lietuvos someljė mokykloje.

Čempionate desertus įprastai degustuoja tik vertinimo komisija

Kiekvienas „Wine + Dessert DVARO Grand Prix“ čempionato dalyvis stebint žiūrovams paruošia 10 porcijų vyno ir deserto derinio, kurios pateikiamos vertinimo komisijai, sudarytai iš gastronomijos žurnalistų, rašytojų, nuomonės formuotojų.

Šiemet čempionato derinius vertins: Aivaras Hansonas (prestižinio restoranų gido „Falstaff“ Šiaurės šalims redaktorius), Beatričė Laurinavičienė („Verslo žinių“ laisvalaikio ir maisto rubrikos redaktorė), Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“), Paulius Jurkevičius (gastronomijos publicistas), Linas Vaitulevičius („Vyno žurnalas“), Eglė Tranaitė („Another Bite“ gastronominių patirčių organizatorė), Laura Vagonė („Lapės vestuvių“ organizatorė), Urtė Mikelevičiūtė (vyno ir vandens someljė ir restoranų konsultantė), Renata Ničajienė (knygų autorė, „Sezoninės virtuvės“ tinklaraštininkė) ir Arūnas Starkus („Vyno klubo“ ir „Lietuvos someljė mokyklos“ įkūrėjas).

VIP staliukas atsirado pirmą kartą

„Vertinimo komisijai čempionate per tris valandas tenka įvertinti visus vyno ir desertų derinius, todėl dažniausiai ragaujame tik po šaukštelį ir po gurkšnelį vyno,“ – pasakoja čempionato sumanytojas ir vertinimo komisijos pirmininkas Arūnas Starkus.

„Desertai, deriniai būna nuostabūs, unikalūs, kūrybingi, neretai iš geriausių žaliavų sukurti specialiai čempionatui – būtų apmaudu juos išmesti vos paragavus. Todėl siekdami nešvaistyti maisto desertais dalijamės ir su žiūrovais. Jau keturioliktus metus vykstantis renginys subūrė saldumynų gurmanų bendruomenę, kuri linkusi ne tik stebėti, kaip komandos ruošiasi ir pristato savo derinius, bet ir nepraleidžia progos paragauti to, kas geriausia.

Šiemet nusprendėme žengti dar vieną žingsnį – suteikti galimybę vienam arba dviem žmonėms ne tik labai smagiai ir saldžiai praleisti vakarą, bet tai padaryti dėl kilnaus tikslo,“ – VIP staliuko idėją komentavo A. Starkus. VIP staliukas gaus po vieną porciją kiekvieno derinio. Prie jo rekomenduojama sėdėti dviese ir deriniu dalintis, mat toks kiekis desertų vienam žmogui gali būt per daug. VIP staliuko svečiai, kitaip nei komisijos nariai, desertų nevertins.

Pusė sumos už staliuką (500 Eur) bus perduota „Maisto bankui“, organizacijai, padedančiai mažinti maisto švaistymą ir suteikiančiai pagalbą maistu tiems, kam jo trūksta.

Kita pusė sumos – stipendija mokslams

„Someljė studijos yra vienas rimčiausių svetingumo industrijos mokslų, būtinų restoranų, barų darbuotojams. Tačiau tikrai ne visi gali juos sau leisti. Stipediją skirsime motyvuotam ir svetingumo sričiai atsidavusiam asmeniui, norinčiam tobulėti ir prisidėti prie Lietuvos gastronominės kultūros auginimo,“ – komentavo Arūnas Starkus, Lietuvos someljė mokyklos įkūrėjas.

Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert 2024 DVARO Grand Prix“ vyks Vilniuje, „Dūmų fabrike“, spalio 28 d., nuo 14 val. Norinčius sėdėti prie VIP staliuko ar gauti daugiau informacijos, organizatoriai prašo susisiekt el. paštu info@vynasirdesertai.lt. Naujausia informacija čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento