Ingredientai:
- 1 vidutinis kininis kopūstas (arba 0,5 didesnio);
- 1 prinokęs, bet dar standus, nepernokęs mangas;
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
- 1 nedidelė raudona saldžioji paprika;
- 1 žalioji citrina (laimas);
- 2 valg. šaukšt. neutralaus skonio aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. ryžių acto;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių;
- šviežių mėtų (skirtų patiekti);
- saujelė anakardžių (skirtų patiekti; galima juos prieš tai pakepinti).
Gaminimas:
1. Kininį kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis. Mangą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Plonais pusžiedžiais supjaustykite svogūną. Papriką taip pat supjaustykite plonais šiaudeliais. Visus šiuos ingredientus sumaišykite erdviame dubenyje.
2. Nedideliame stiklainėlyje suplakite išspaustas citrinos sultis, aliejų, actą, druską ir aitriosios paprikos dribsnius. Gautą padažą supilkite ant supjaustytų ingredientų dubenyje ir labai gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Leiskite salotoms pusvalandį pailsėti, kad skoniai geriau susimaišytų.
3. Prieš patiekdami, pabarstykite salotas siauromis juostelėmis supjaustytomis mėtomis ir stambiai sukapotais riešutais.