Ingredientai (1 kepaliukui):
- 3 gerai prinokę (taškuota žieve) bananai;
- 3 kiaušiniai;
- 45 g (3 valg. šaukšt.) ghi sviesto arba kokosų aliejaus;
- 54 g (3 valg. šaukšt.) klevų sirupo;
- 37 g (3 valg. šaukšt.) nerafinuoto rudojo cukraus;
- 90 g (1 stiklinė) migdolų miltų;
- 63 g (1/2 stiklinės) kokosų miltų (galima keisti 1/2 stiklinės avižų miltų – maždaug 50 g);
- 1 arbat. šaukšt. sodos ir pusės citrinos sultys;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Bananus sutrinti šakute, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotele arba kitu patogiu įrankiu.
2. Įmaišyti cukrų bei lydytą svietą ghi (arba kokosų aliejų), vanilės ekstraktą, druską, sodą su citrinos sultimis ir galiausiai suberti bei įmaišyti miltus.
3. Supilti gautą masę į pailgą, kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes arba kol į duonos vidurį įkištas smeigtukas ištraukiamas vos su keliais trupiniais.
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.