Ingredientai (1 asm.):
- 1/4 puodelis vandens;
- 3/4 puodelio ryžių, avižų ar kito augalinio gėrimo;
- 1–2 valg. šaukšt. kokosų pieno;
- 1/2 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
- 1/4 arbat. šaukšt. malto cinamono
- 2 arbat. šaukšt. šviežio imbiero sulčių (jų galite išsispausti įrankiu česnakui spausti);
- rudo, nerafinuoto cukrus, kokosų cukraus, klevų sirupo arba medaus (rinkitės, kas labiausiai patinka).
Gaminimas:
1. Vandenį ir augalinį gėrimą supilkite į puodą ir kaitinkite, kol skystis taps karštas, bet neužvirkite.
2. Puodelyje gerai sumaišykite likusius ingredientus ir supilkite karštą skystį. Gerai išmaišykite.
3. Jei norisi, pasaldinkite ir mėgaukitės karštu ciberžolės latte gėrimu.
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.