„KitchenJulie“ receptas: granola su riešutų sviestu

Riešutų sviestas ir granola yra tie dalykai, kurių visada turiu savo virtuvės spintelėje. Lengvai paruošiami, jie gelbsti, kai prireikia sveiko užkandžio. Mėgstu pridėti granolos ir/ar riešutų sviesto, kai valgau tirštuosius kokteilius, avižinę košę, jogurtą, skanauju jų ir vienų. Man patinka granolą derinti su riešutų sviestu, nes kartu jie puikiai tinka, tad, pamaniau, kodėl gi nepasigaminus granolos su riešutų sviestu?
Julija Steponavičiūtė ir jos ruošta granola
Julija Steponavičiūtė ir jos ruošta granola / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Savo granolą ruošiau su žemės riešutų sviestu, bet pastarąjį jūs galite keisti bet kokių kitų riešutų sviestu – migdolų ar net anakardžių. Pridėkite mėgstamų riešutų, sėklų, taip pat klevų sirupo, druskos žiupsnį... Juk žinote, kad žemės riešutų sviestas su druska – tai klasika, lyg duona su sviestu!

Ingredientai (apie 600 g granolos):

  • 250 g neskaldytų avižinių dribsnių;
  • 50 g razinų;
  • 50 g migdolų plokštelių;
  • 60 g moliūgų sėklų;
  • 2 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • 2 valg. šaukšt. linų sėmenų;
  • 5 valg. šaukšt. (90 g) žemės riešutų sviesto;
  • 6 valg. šaukšt. (80 g) klevų sirupo;
  • 1,5 valg. šaukšt. (20 g) kokosų aliejaus;
  • 1/4 arbat. šaukš. druskos.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus gerai sumaišykite dideliame dubelyje, o tada paskleiskite kepimo skardoje.

2. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol mišinys parusvės ir taps traškus. Kepant kelis kartus permaišykite mediniu šaukštu, kad išvengtumėte pridegimo.

3. Ištraukite skardą iš orkaitės, leiskite granolai visai atvėsti, laikykite ją uždarame inde.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Granola su riešutų sviestu
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Granola su riešutų sviestu

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis