Savo granolą ruošiau su žemės riešutų sviestu, bet pastarąjį jūs galite keisti bet kokių kitų riešutų sviestu – migdolų ar net anakardžių. Pridėkite mėgstamų riešutų, sėklų, taip pat klevų sirupo, druskos žiupsnį... Juk žinote, kad žemės riešutų sviestas su druska – tai klasika, lyg duona su sviestu!
Ingredientai (apie 600 g granolos):
- 250 g neskaldytų avižinių dribsnių;
- 50 g razinų;
- 50 g migdolų plokštelių;
- 60 g moliūgų sėklų;
- 2 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- 2 valg. šaukšt. linų sėmenų;
- 5 valg. šaukšt. (90 g) žemės riešutų sviesto;
- 6 valg. šaukšt. (80 g) klevų sirupo;
- 1,5 valg. šaukšt. (20 g) kokosų aliejaus;
- 1/4 arbat. šaukš. druskos.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus gerai sumaišykite dideliame dubelyje, o tada paskleiskite kepimo skardoje.
2. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol mišinys parusvės ir taps traškus. Kepant kelis kartus permaišykite mediniu šaukštu, kad išvengtumėte pridegimo.
3. Ištraukite skardą iš orkaitės, leiskite granolai visai atvėsti, laikykite ją uždarame inde.
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.