Ko yra šiuose batonėliuose? Naminis kokosų sviestas, kokosų aliejus, naminis riešutų sviestas, klevų sirupas, jūros druska ir juodasis šokoladas.
Ingredientai (1 stiklinė – 250 ml):
kokosų sluoksniui:
- 1 stiklinė kokoso drožlių;
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus.
riešutų sviesto sluoksniui:
- 3 valg. šaukšt. žemės riešutų arba migdolų sviesto;
- 3 arb.š. klevų sirupo;
- dosnus žiupsnis jūros druskos.
glaistui:
- juodojo 70% šokolado (rinkitės tokį, kurio sudėtyje nėra pieno miltelių, tokiu būdu turėsite visiškai veganinį skanumyną).
Gaminimas:
1. Kokosų drožles sumalkite elektriniu blenderiu iki kreminės masės. Sumaišykite su klevų sirupu ir kokosų aliejumi. Masę paskirstykite nelabai storu sluoksniu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Dėkite į šaldiklį penkiolikai minučių.
2. Riešutų sviestą sumaišykite su klevų sirupu ir druska. Tepkite ant kokosų sluoksnio ir dėkite į šaldiklį dar penkiolikai minučių.
3. Garų vonelėje ištirpdykite šokoladą, į jį įmerkite apatinę batonėlio dalį ir dėkite ant skardos su kepimo popieriumi. Viršų apliekite šokoladu. Kartokite su visais batonėliais ir palikite sustingti šaldytuve porai valandų.
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.