Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KitchenJulie“ receptas: kreminė avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu

Avižinė košė, ko gero, vienas populiariausių pusryčių patiekalų. Kodėl? Nes avižiniai dribsniai nebrangūs, košė lengvai paruošiama, o įvairiai pagardinta ji įtinka net išrankiausiems valgytojams. Šį kartą dalinuosi neskaldytų avižinių dribsnių (iš jų dažniausiai ir gaminu), košės receptu. Tokie dribsniai žymiai vertingesni, nei greitai paruošiami, o dar man ypač patinka jų tekstūra.
Julija Steponavičiūtė ir jos virta kreminė avižinė košė
Julija Steponavičiūtė ir jos virta kreminė avižinė košė / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Avižinę košę galima virti įvairiuose skysčiuose – pradedant vandeniu, baigiant karvės ar įvairių rūšių augaliniu pienu. O ką jau kalbėti apie ilgą priedų sąrašą – su ja dera riešutai, sėklos, švieži ir džiovinti vaisiai bei uogos, riešutų sviestas, sirupai, uogienės ar kiti saldintojai, superproduktai, prieskoniai.

Šįkart pristatau derinį, kurį pati atradau visai neseniai. Neskaldyto grūdo dribsnius viriau žemoje temperatūroje (taip košė tapo kremiškesnė) avižų piene, turinčiame subtilaus saldumo, bėriau žiupsnelį druskos, cinamono ir maltų linų sėmenų. Košei išvirus, gardinau ją naminiu migdolų sviestu ir šviežio mango gabaliukais. Labai paprasta ir... tobula!

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu

Ingredientai (paruošimo laikas – 30 min):

  • 1 puodelis (250 ml) neskaldytų avižinių dribsnių;
  • 2 puodeliai avižų pieno;
  • 1/4 puodelio vandens;
  • 3/4 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 2–3 arbat. šaukšt. maltų linų sėmenų;
  • žiupsnis druskos;
  • migdolų sviesto, patiekimui;
  • šviežio mango gabalėlių, patiekimui;
  • klevų sirupo, patiekimui;
  • linų sėmenų, patiekimui.

Gaminimas:

1. Virdama avižinę košę aš paprastai pirmiausia 10 min. pamirkau neskaldytus dribsnius šaltame vandenyje. Tuomet juos nusunkiu ir tik tada verdu.

2. Taigi, pamirkytus dribsnius dėkite į nedidelį puodą, pilkite avižų pieną, vandenį, berkite druską, cinamoną, maltus linų sėmenis.

3. Užvirkite ir ant žemos ugnies virkite apie 20 min., kol dribsniai bus minkšti, o pati košė – glotni, kreminė. Kartais vis pamaišykite ir nepraraskite budrumo – košė gali imti svilti.

4. Kai ji išvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, uždenkite ir leiskite ramiai pastovėti 5 min. Jei atidengus ji jums atrodo pernelyg tiršta, galite įpilti šiek tiek karšto vandens.

5. Patiekite dubenėliuose maždaug su šaukštu migdolų sviesto ant viršaus, trupučiu klevų sirupo ir šviežio mango gabaliukais.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant