Ingredientai (tokiai lėkštei kaip nuotraukose):
- 180 g 9 proc. riebumo varškės;
- 1 kiaušinis (naudoju kaimiškus);
- 20 g (1,5 valg. šaukšt.) rudojo nerafinuoto cukraus;
- 40 g kvietinių miltų;
- aliejaus kepimui (naudoju ekologišką nerafinuotą saulėgrąžų sėklų).
Gaminimas:
1. Sumaišykite varškę su kiaušiniu ir cukrumi. Atsargiai įmaišykite miltus – nepermaišykite, kad varškėtukai nebūtų kieti.
2. Kepkite ant keptuvės nedegančiu paviršiumi įpylę šiek tiek aliejaus.
3. Ant vidutinės ugnies apkepkite vieną pusę kol ši apskrus, tuomet apverskite, uždenkite dangčiu ir kepkite žemoje temperatūroje, kol apskrus ir antroji pusė.
4. Patiekite su jogurtine grietine/jogurtu ir namine uogiene. Šiuo atveju tai buvo juodieji serbentai.
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.