Aš šįkart pasirinkau įvairiasėklę (gausu skaidulų) duoną su labai mažu cukraus kiekiu. Ant viršaus – kepta upėtakio filė, sumaišyta su šiek tiek majonezo (rinkitės tikrą, be keistų priedų arba gaminkitės namuose) ir šviesia miso pasta (sodriam skoniui). Taip pat yra ir daržovių bei marinuotų agurkėlių.
Puikus variantas pasiimti su savimi, ypač jei šalia dar kokių morkų ir saliero pasipjaustysit užkąsti.
Ingredientai (2 sumuštiniams):
- 4 riekės skrudintos įvairiasėklės duonos;
- 160 g keptos/virtos/garintos upėtakio filė;
- 2 arbat. šaukšt. šviesios miso pastos (sweet white miso);
- 1 arbat. šaukšt. majonezo;
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
- šviežio agurko;
- keli marinuoti agurkėliai;
- rukolos;
- 1 vidutinis pomidoras;
- poro arba šalotinio svogūno.
Gaminimas:
1. Upėtakį sumaišykite su miso pasta, smulkiai pjaustytais marinuotais agurkėliais bei majonezu ir pipirais.
2. Sluoksniuokite sumuštinį su upėtakio mase ir daržovėmis.
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.