„KitchenJulie“ receptas: veganiška kokosinė „panna cotta“

Su „panna cotta“ susipažinau dar savo, kaip modelio, pirmosios kelionės į Milaną metu. Tada ragavau klaisikinių šio deserto versijų. Pradėjusi jį gaminti pati, ėmiau ir eksperimentuoti, pavyzdžiui, kaip šį kartą, kai naudojau kokosų pieną ir standinančią medžiagą „agar agar“ (tačiau jūs galite naudoti ir želatiną, jei vartojate gyvulinės kilmės produktus). Ši „panna cotta“ itin kokosiška, vos salsva ir vasariška, tačiau jei jums norėsis daugiau saldumo, nesigėdykite ir įberkite cukraus.
Julija Steponavičiūtė ir jos ruošta veganiška kokosinė „panna cotta“
Julija Steponavičiūtė ir jos ruošta veganiška kokosinė „panna cotta“ / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (4 mažiems indeliams):

  • 400 ml (1 skardinė) riebaus kokosų pieno;
  • 4,5 arbat. šaukšt. standiklio „agar agar“;

braškių sluoksniui:

  • 120 g šviežių sutrintų braškių;
  • 3 arbat. šaukšt. standiklio „agar agar“;
  • 3 valg. šaukšt. nerafinuoto rudojo cukraus;
  • 4 valg. šaukšt. vandens;
  • citrinos žievelės ir uogų, patiekimui.
Julijos Steponavičiūtės nuotr./Veganiška kokosinė „panna cotta“
Julijos Steponavičiūtės nuotr./Veganiška kokosinė „panna cotta“

Pagaminkite kokosinį sluoksnį:

1. Nedideliame prikaistuvyje užkaitinkite pusę kokosų pieno kiekio ir suberkite „agar agar“. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maišydami, kol „agar agar“ visiškai ištirps – tai gali užtrukti iki 10 min. Supilkite likusį kokosų pieną, išmaišykite, o tada išpilstykite gautą mišinį į paruoštus indelius.

2. Dėkite indelius į šaldytuvą bent 30 min. iki tol, kol ant viršaus pilsite braškių sluoksnį.

Pastabos:

  • Jei „agar agar“ neištirps, jausite tai pagamintame deserte;
  • Jei mėgstate saldžiau, į kokosų mišinį įberkite šiek tiek cukraus.

Pagaminkite braškių sluoksnį:

1. Nedideliame prikaistuvyje pakaitinkite vandenį su „agar agar“, kol standiklio drisbsniai ištirps – padėkite jiems pamaišydami plakimo šluotele. Įmaišykite sutrintas braškes.

2. Užpilkite gautą mišinį ant kokosų sluoksnio indeliuose, kuris jau turėjo sustingti šaldytuve.

3. Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas. Prieš patiekiant dar pagardinkite šviežiomis uogomis ir/ar citrinos žievele.

Julijos Steponavičiūtės nuotr./Veganiška kokosinė „panna cotta“
Julijos Steponavičiūtės nuotr./Veganiška kokosinė „panna cotta“

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų