Ingredientai:
- 400 g vištienos, be kaulų ir odos;
- 1 skardinė (400 ml) konservuotų pomidorų ar pomidorų tyrės;
- 1 skardinė (400 ml) konservuotų raudonųjų pupelių;
- 2 pastarnokai;
- 2 morkos;
- 1/2 saldžiosios bulvės;
- 1/4 nedidelio saliero gumbo;
- 100 g pievagrybių;
- 1/2 svogūno;
- 2 česnako skiltelės;
- lauro lapų;
- šiek tiek prieskonių mišinio „All Spice“;
- saldžiosios paprikos miltelių;
- džiovintų žolelių: mairūnų, čiobrelių;
- šviežių žolelių patiekimui: čiobrelių, raudonėlių;
- 2 puodeliai vandens;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Supjaustykite šaknines daržoves kubeliais ir skiltelėmis. Vištieną taip pat supjaustykite mažais gabalėliais. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, papriką, šiek tiek pakepinkite, o tada sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus grybus ir šviežias žoleles.
2. Užvirinkite ir leiskite burbuliuoti ant nedidelės ugnies 35 min. Sudėkite į troškinį supjaustytus grybus ir dar pavirkite 10–15 min., arba kol skysčio liks labai nedaug, o vištiena taps minkšta.
3. Patiekite papuošę šviežiomis žolelėmis.
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.