Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KitchenJulie“ receptas: vištienos ir šakninių daržovių troškinys

Įvairios šakninės daržovės, šiek tiek pupelių, vištiena ir šviežios žolelės – viskas, nesudėtingas, bet puikus troškinys paruoštas.
Julija Steponavičiūtė ir jos gamintas troškinys
Julija Steponavičiūtė ir jos gamintas troškinys / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g vištienos, be kaulų ir odos;
  • 1 skardinė (400 ml) konservuotų pomidorų ar pomidorų tyrės;
  • 1 skardinė (400 ml) konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 2 pastarnokai;
  • 2 morkos;
  • 1/2 saldžiosios bulvės;
  • 1/4 nedidelio saliero gumbo;
  • 100 g pievagrybių;
  • 1/2 svogūno;
  • 2 česnako skiltelės;
  • lauro lapų;
  • šiek tiek prieskonių mišinio „All Spice“;
  • saldžiosios paprikos miltelių;
  • džiovintų žolelių: mairūnų, čiobrelių;
  • šviežių žolelių patiekimui: čiobrelių, raudonėlių;
  • 2 puodeliai vandens;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Supjaustykite šaknines daržoves kubeliais ir skiltelėmis. Vištieną taip pat supjaustykite mažais gabalėliais. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, papriką, šiek tiek pakepinkite, o tada sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus grybus ir šviežias žoleles.

2. Užvirinkite ir leiskite burbuliuoti ant nedidelės ugnies 35 min. Sudėkite į troškinį supjaustytus grybus ir dar pavirkite 10–15 min., arba kol skysčio liks labai nedaug, o vištiena taps minkšta.

3. Patiekite papuošę šviežiomis žolelėmis.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Vištienos ir šakninių daržovių troškinys
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Vištienos ir šakninių daržovių troškinys

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais