Mėgstantiems Tolimųjų Rytų skonius, „Maxima“ pranešime žinaisklaidai dalinasi vietnamietiškos vištienos receptu.
Patiekalui reikės:
- 500 g šviežios viščiukų broilerių filė;
- 170 g mėgstamų makaronų;
- 4 vnt. morkų;
- 3 vnt. aitriųjų paprikų;
- 4 skilt. česnako;
- 2 v. š. rudojo cukraus;
- 6 v. š. žaliosios citrinos sulčių;
- 6 v. š. aliejaus;
- 8 žaliojo kopūsto lapų;
- kitų žalumynų (pagal skonį).
Gaminimas:
Supjaustykite griežinėliais čili pipirus ir padėkite į šalį. Smulkintą česnaką, rudąjį cukrų, citrinos sultis ir aliejų sumaišykite iki vientisos masės.
Vištieną virkite apie 25–30 min. Išvirusią filė suplėšykite dviem šakutėmis ir užpilkite šiek tiek pasigaminto padažo, kad įsigertų skonis.
Per tą laiką išvirkite makaronus pagal jų ruošimo instrukcijas ir pakaitinkite likusį padažą.
Išvirusius makaronus sudėkite į pakaitintą padažą ir kepkite ant ugnies 5 minutes nuolat maišydami.
Salotoms smulkiai supjaustykite morkas ir kopūstą, įmaišykite žalumynus. Viską – vištieną, makaronus ir daržoves sumaišykite kartu.
Skanaus!