Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 06

Nuostabus morkų pyragas su gaiviu kremu ir riešutais

Vasarą mėgavęsi gaiviais desertais, rudenį grįžome prie pyragų ir bandelių. Dabar, kai pilna šviežių daržovių, būtų tikra nuodėmė jų nepanaudoti ir saldėsiams ruošti. Ko gero, jau žinote, kiek gerų savybių kepiniui suteikia morkos – gaivumo, drėgnumo, saldumo, tačiau šįsyk siūlomas pyragas išties ypatingas. Visai gali būti, kad kai kas šį kepinį pavadins net tortu, tiesa, darbo su juo ne tiek ir daug.
Morkų pyragas
Morkų pyragas / 123RF.com nuotr.

Visų pirma jums reikės iškepti minkštą biskvitinį pyragą. Kol jis keps ir vės, paruošti gaivų, skanų kremą, o tada beliks kepinį aptepti ir papuošti. Klasikų klasika, bet išties nepaprastai skanu!

Ingredientai:

pyragui:

  • 225 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 200 g cukraus pudros;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 175 g savikėlių (self-rising) miltų (jei tokių neturite, tada įprastų kvietinių miltų + papildomai dar 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių);
  • žiupsnis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnis maltų gvazdikėlių (nebūtinai);
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė (galite keisti apelsino);
  • 350 g morkų, sutarkuotų „burokine“ ar kiek smulkesne (tačiau ne smulkiausia) tarka;
  • 170 g graikinių riešutų, stambiai sukapotų (prieš tai galite juos švelniai pakepinti), taip pat galite naudoti ir pekano riešutus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais