Visų pirma jums reikės iškepti minkštą biskvitinį pyragą. Kol jis keps ir vės, paruošti gaivų, skanų kremą, o tada beliks kepinį aptepti ir papuošti. Klasikų klasika, bet išties nepaprastai skanu!
Ingredientai:
pyragui:
- 225 g sviesto, kambario temperatūros;
- 200 g cukraus pudros;
- 4 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 175 g savikėlių (self-rising) miltų (jei tokių neturite, tada įprastų kvietinių miltų + papildomai dar 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių);
- žiupsnis druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- žiupsnis maltų gvazdikėlių (nebūtinai);
- 1 citrinos nutarkuota žievelė (galite keisti apelsino);
- 350 g morkų, sutarkuotų „burokine“ ar kiek smulkesne (tačiau ne smulkiausia) tarka;
- 170 g graikinių riešutų, stambiai sukapotų (prieš tai galite juos švelniai pakepinti), taip pat galite naudoti ir pekano riešutus.