„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nostalgiški tešliukai

Paprastučius tešlainius su razinomis iš vaikystės mena nemažai žmonių, ne visiems jie kelia gerus prisiminimus – jie būdavo ir kieti, ir sprangoki, o jei dar jausta antipatija razinoms... Iš tiesų šiuos tešlainius galima iškepti labai skanius, be to, jie puikiai tiks kokiai vaikiškai išvykai ar žygiui, nes yra nelepūs šilumai, atsparūs vežiojimams ir patogūs valgyti.
Roksai
Roksai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 220 g savikėlių (self-rising) miltų (jei tokių neturite, į nurodytą kiekį miltų įberkite 1 nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių ir žiupsnelį druskos);
  • 125 g sviesto, šalto supjaustyto kubeliais;
  • 80 g cukraus;
  • 130 g džiovintų uogų, galite naudoti vienos rūšies mėgstamas – razinas, spanguoles, vyšnias, galite berti mišinį (nepamirškite nuplauti ir nusausinti);
  • 1 didelis kiaušinis, švelniai paplaktas;
  • 1 nedidelio apelsino nutarkuota žievelė;
  • 3 valg. šaukšt. pieno;
  • rudojo cukraus, viršui pabarstyti, galima – sumaišyto su cinamonu (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (kaitinimas – viršus/apačia, be ventiliatoriaus). Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Į dubenį suberkite miltus, ant jų – sviesto kubelius, sumaišykite, o tada trinkite sviestą su miltais, kol gausite riebius trupinius. Stenkitės dirbti greitai.

3. Į pagamintus trupinius suberkite cukrų, džiovintas uogas, nutarkuotą apelsino žievelę, išmaišykite. Tada supilkite kiaušinį ir pieną. Greitai suminkykite ne pernelyg glotnią tešlą. Padalinkite ją į 12 panašaus dydžio gabaliukų, pernelyg nesistengdami jų formuoti kaip nors dailiai.

4. Dėkite tešlos gabaliukus ant skardos palikdami nemažus atstumus ir palikite kambario temperatūroje pabūti apie 15 min. Tuomet pabarstykite roksų viršų ruduoju cukrumi ir dėkite kepti.

5. Kepkite 20–25 min., kol viršus bus auksiškai rusvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“