Ingredientai:
- 220 g savikėlių (self-rising) miltų (jei tokių neturite, į nurodytą kiekį miltų įberkite 1 nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių ir žiupsnelį druskos);
- 125 g sviesto, šalto supjaustyto kubeliais;
- 80 g cukraus;
- 130 g džiovintų uogų, galite naudoti vienos rūšies mėgstamas – razinas, spanguoles, vyšnias, galite berti mišinį (nepamirškite nuplauti ir nusausinti);
- 1 didelis kiaušinis, švelniai paplaktas;
- 1 nedidelio apelsino nutarkuota žievelė;
- 3 valg. šaukšt. pieno;
- rudojo cukraus, viršui pabarstyti, galima – sumaišyto su cinamonu (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (kaitinimas – viršus/apačia, be ventiliatoriaus). Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Į dubenį suberkite miltus, ant jų – sviesto kubelius, sumaišykite, o tada trinkite sviestą su miltais, kol gausite riebius trupinius. Stenkitės dirbti greitai.
3. Į pagamintus trupinius suberkite cukrų, džiovintas uogas, nutarkuotą apelsino žievelę, išmaišykite. Tada supilkite kiaušinį ir pieną. Greitai suminkykite ne pernelyg glotnią tešlą. Padalinkite ją į 12 panašaus dydžio gabaliukų, pernelyg nesistengdami jų formuoti kaip nors dailiai.
4. Dėkite tešlos gabaliukus ant skardos palikdami nemažus atstumus ir palikite kambario temperatūroje pabūti apie 15 min. Tuomet pabarstykite roksų viršų ruduoju cukrumi ir dėkite kepti.
5. Kepkite 20–25 min., kol viršus bus auksiškai rusvas.