Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nostalgiški tešliukai

Paprastučius tešlainius su razinomis iš vaikystės mena nemažai žmonių, ne visiems jie kelia gerus prisiminimus – jie būdavo ir kieti, ir sprangoki, o jei dar jausta antipatija razinoms... Iš tiesų šiuos tešlainius galima iškepti labai skanius, be to, jie puikiai tiks kokiai vaikiškai išvykai ar žygiui, nes yra nelepūs šilumai, atsparūs vežiojimams ir patogūs valgyti.
Roksai
Roksai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 220 g savikėlių (self-rising) miltų (jei tokių neturite, į nurodytą kiekį miltų įberkite 1 nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių ir žiupsnelį druskos);
  • 125 g sviesto, šalto supjaustyto kubeliais;
  • 80 g cukraus;
  • 130 g džiovintų uogų, galite naudoti vienos rūšies mėgstamas – razinas, spanguoles, vyšnias, galite berti mišinį (nepamirškite nuplauti ir nusausinti);
  • 1 didelis kiaušinis, švelniai paplaktas;
  • 1 nedidelio apelsino nutarkuota žievelė;
  • 3 valg. šaukšt. pieno;
  • rudojo cukraus, viršui pabarstyti, galima – sumaišyto su cinamonu (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (kaitinimas – viršus/apačia, be ventiliatoriaus). Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Į dubenį suberkite miltus, ant jų – sviesto kubelius, sumaišykite, o tada trinkite sviestą su miltais, kol gausite riebius trupinius. Stenkitės dirbti greitai.

3. Į pagamintus trupinius suberkite cukrų, džiovintas uogas, nutarkuotą apelsino žievelę, išmaišykite. Tada supilkite kiaušinį ir pieną. Greitai suminkykite ne pernelyg glotnią tešlą. Padalinkite ją į 12 panašaus dydžio gabaliukų, pernelyg nesistengdami jų formuoti kaip nors dailiai.

4. Dėkite tešlos gabaliukus ant skardos palikdami nemažus atstumus ir palikite kambario temperatūroje pabūti apie 15 min. Tuomet pabarstykite roksų viršų ruduoju cukrumi ir dėkite kepti.

5. Kepkite 20–25 min., kol viršus bus auksiškai rusvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas