„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Klasikinis Helovino vaišių stalo skanėstas – karameliniai obuoliai

Helovinas – visame pasaulyje žinoma ir švenčiama šventė, seniausias tradicijas turinti JAV, Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje. Lietuvoje dalis žmonių ją švenčia, dalis ignoruoja, tačiau švenčiantieji jau įprato pjaustyti moliūgus, puošti namus ir ruošti proginius skanėstus. Vienas tokių – karameliniai obuoliai. Tad jei švęsite, būtinai išbandykite!
Karameliniai obuoliai
Karameliniai obuoliai / Vida Press nuotr.

Šio tradicinio rudeniško skanėsto receptu dalijasi pranešime spaudai cituojama prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič.

Ingredientai:

  • 15 mažų obuolių;
  • 15 medinių pagaliukų;
  • smulkiai grūstų arba skrudintų žemės riešutų (galima įdėti ir kitų patinkančių pabarstukų).

karamelei:

  • 400 g sviesto;
  • 400 g cukraus.

Gaminimas:

1. Pradėkite nuo karamelės gamybos – į puodą storu dugnu po truputį berkite cukrų ir palaukite, kol pradės lydytis. Po maždaug 5 – 10 minučių, kai iš cukraus ims sunktis skysis, įdėkite sviestą ir intensyviai pamaišykite. Jei masė per skysta, berkite dar cukraus ir nuolat maišykite, kol gausite vientisą masę. Tuomet puodą nuimkite nuo ugnies ir karamelę palikite atvėsti.

2. Obuolius nuplaukite, pašalinkite kotelius ir nusausinkite. Toje vietoje, kur buvo kotelis, smeikite medinį pagaliuką, jis turėtų pasiekti maždaug obuolio vidurį.

3. Paruoštą karamelę su nedideliu kiekiu vandens pakaitinkite ant nedidelės ugnies ir maišykite, kol išeis vientisa skysta masė. Į gautą masę panardinkite kiekvieną obuolį taip, kad jis visas ja apliptų.

Vida Press nuotr./Karameliniai obuoliai
Vida Press nuotr./Karameliniai obuoliai

4. Obuolius apvoliokite ir pabarstykite žemės riešutais ar kitais mėgstamais pabarstukais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą – tegul čia jie visiškai atvėsta. O tada dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

5. Sukietėjus karamelei patiekite obuolius ant stalo. Juos taip pat galite ir supakuoti – paruošti kaip mažas dovanėles.

Vida Press nuotr./Karameliniai obuoliai
Vida Press nuotr./Karameliniai obuoliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“