Ingredientai:
- 0,5 l marinuotų burokėlių (bene skaniausi – marinuoti obuolių sultyse);
- 3 kiaušiniai;
- 2–3 vidutinio dydžio trumpavaisiai agurkai;
- ryšelis šviežių krapų;
- ryšelis svogūnų laiškų;
- keli šaukštai riebios grietinės;
- 1 l kefyro;
- pieno ar virinto ir atvėsinto vandens (reguliuokite kiekį pagal norimą tirštumą);
- druskos.
Gaminimas:
1. Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite, kaip jūs mėgstate. Vieni pjausto kubeliais ir visus juos bendrai beria į šaltibarščius, o kiti pjausto ketvirčiais ir deda tiesiai į kiekvieno valgančiojo lėkštę.
2. Agurkus sutarkuokite ar supjaustykite itin plonais šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir krapus. Burokėlius nusunkite (dalį skysčio pasilikite).
3. Į dubenį, kuriame maišysite šaltibarščius, pirmiausia suberkite svogūnus bei krapus, tada užberkite gerą žiupsnį druskos ir mediniu ar paprastu šaukštu šį mišinį šiek tiek pagrūskite – taip išsiskirs žalumynų sultys, pasklis aromatas. Tuomet dėkite agurkus bei krėskite grietinę. Išmaišykite savotišką tirštą mišrainę. Tokiu būdu ingredientai vėliau šaltibarščiuose tolygiai pasiskirstys.
4. Galiausiai į dubenį sudėkite burokėlius (galite – ne visus iš karto), o tada pilkite kefyrą. Jei norisi skysčiau, galima pilti ir pieno ar šalto virinto vandens. Jei norisi tirštai, dėkite dar burokėlių. Tie, kurie nori šiek tiek rūgštelės ir daugiau spalvos, į šaltibarščius pila šiek tiek atsidėtojo skysčio iš marinuotų burokėlių stiklainio. Jei maišote bendrai, suberkite ir smulkintus kiaušinius, o tada belieka tiekti – žinoma, su virtomis bulvėmis, tobula, jei jau šviežiomis!
Jei gaminate šaltibarščius kiek kitaip, o gal norite pasidalinti savomis gudrybėmis, kviečiame nedvejoti ir rašyti maistas@15min.lt