Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klasikinių šaltibarščių receptas. Jų sezono startui niekad ne per anksti

Yra keli dalykai, be kurių lietuviška vasara neįsivaizduojama, vienas jų – populiarieji šaltibarščiai. Šilčiausias metų laikas jau visai šalia, saulės spindulių pakanka, galima nedelsti ir pasiruošti šios klasikų klasikos, juk esam taip išsiilgę!
Šaltibarščiai
Šaltibarščiai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 l marinuotų burokėlių (bene skaniausi – marinuoti obuolių sultyse);
  • 3 kiaušiniai;
  • 2–3 vidutinio dydžio trumpavaisiai agurkai;
  • ryšelis šviežių krapų;
  • ryšelis svogūnų laiškų;
  • keli šaukštai riebios grietinės;
  • 1 l kefyro;
  • pieno ar virinto ir atvėsinto vandens (reguliuokite kiekį pagal norimą tirštumą);
  • druskos.

Gaminimas:

1. Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite, kaip jūs mėgstate. Vieni pjausto kubeliais ir visus juos bendrai beria į šaltibarščius, o kiti pjausto ketvirčiais ir deda tiesiai į kiekvieno valgančiojo lėkštę.

2. Agurkus sutarkuokite ar supjaustykite itin plonais šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir krapus. Burokėlius nusunkite (dalį skysčio pasilikite).

3. Į dubenį, kuriame maišysite šaltibarščius, pirmiausia suberkite svogūnus bei krapus, tada užberkite gerą žiupsnį druskos ir mediniu ar paprastu šaukštu šį mišinį šiek tiek pagrūskite – taip išsiskirs žalumynų sultys, pasklis aromatas. Tuomet dėkite agurkus bei krėskite grietinę. Išmaišykite savotišką tirštą mišrainę. Tokiu būdu ingredientai vėliau šaltibarščiuose tolygiai pasiskirstys.

4. Galiausiai į dubenį sudėkite burokėlius (galite – ne visus iš karto), o tada pilkite kefyrą. Jei norisi skysčiau, galima pilti ir pieno ar šalto virinto vandens. Jei norisi tirštai, dėkite dar burokėlių. Tie, kurie nori šiek tiek rūgštelės ir daugiau spalvos, į šaltibarščius pila šiek tiek atsidėtojo skysčio iš marinuotų burokėlių stiklainio. Jei maišote bendrai, suberkite ir smulkintus kiaušinius, o tada belieka tiekti – žinoma, su virtomis bulvėmis, tobula, jei jau šviežiomis!

Jei gaminate šaltibarščius kiek kitaip, o gal norite pasidalinti savomis gudrybėmis, kviečiame nedvejoti ir rašyti maistas@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas