Ingredientai (2-3 asm.):
- 2 bananai;
- 2 kiaušiniai;
- 3 valg. šaukšt. augalinio aliejaus (ir dar šiek tiek kepimui);
- žiupsnelis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 7 valg. šaukšt. viso grūdo avižų miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 valg. šaukšt. maltų linų sėmenų.
Gaminimas:
1. Bananus nulupkite ir sutrinkite, sumaišykite su kiaušiniais, aliejumi ir vanilės ekstraktu.
2. Suberkite avižų miltus, kepimo miltelius, sumaišykite, o tada įmaišykite linų sėmenis.
3. Į keptuvę įpilkite lašelį aliejaus, tik tiek, kad užtektų patepti keptuvės dugną. Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies, šaukštu formuokite blynus ir kepkite ant labai silpnos ugnies. Kai paviršius ims sausėti, blynus atsargiai apverskite ir dar truputį pakepkite iš kitos pusės. Taip iškepkite visus blynus.
Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.