„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: cukinijų-vištienos kepsneliai su pomidorų padažu

Esu tikra, jog nesvarbu, ar gyvenate kaime, ar mieste, jūsų virtuvėje yra bent keletas pomidorų ir viena kita cukinija, o gal dar ir kokia kita gėrybė. Tos daržovės atvežtos ir padovanotos iš mamos, močiutės ar geriausios draugės daržo. Nuoširdžiai tikiuosi, kad turite tokių mielų žmonių, kurie dalijasi savo darbo vaisiais.
Dangira Šimašiutė ir jos ruošti kepsneliai
Dangira Šimašiutė ir jos ruošti kepsneliai / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Kai soduose netrūksta šviežiausių daržovių, nieko kito ir nesinori valgyti. Aš šiandien rankose laikiau sesers dovanotus pomidorus, cukinijas ir sukau galvą, ką čia man tokio gardaus iš jų pasigaminti.

Dėl pomidorų nekyla abejonės – suvirsiu juos į pomidorų padažą, o štai iš cukinijų aš paruošiu praktiškus ir gaivius kepsnelius su vištiena. Pats tas vasaros dienai!

Dangiros Šimašiutės nuotr./Cukinijų-vištienos kepsneliai su pomidorų padažu
Dangiros Šimašiutės nuotr./Cukinijų-vištienos kepsneliai su pomidorų padažu

Cukinijų-vištienos kepsneliai kiaušinių tešloje su pomidorų padažu

Ingredientai (3–4 asm.):

tešlai:

  • 3 kiaušiniai;
  • 4 valg. šaukšt. miltų;
  • druskos;
  • pipirų;

kepsneliams:

  • 1 jauna, ne itin plona cukinija;
  • 220 g vištienos filė;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus, kepimui;
  • petražolių, pabarstymui.

Gaminimas:

1. Visų pirma pasiruoškite pomidorų padažą pagal šį receptą.

2. Kiaušinius gerai išplakite virtuvine šluotele, įmaišykite miltus, skirtus tešlai, pagardinkite druska, pipirais.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

4. Nupjaukite cukinijos galiukus, perpjaukite pusiau ir supjaustykite išilgai plonomis vos 3–4 mm storumo juostelėmis.

5. Vištieną supjaustykite plonytėmis, beveik permatomomis juostelėmis.

6. Miltus suberkite į lėkštę.

7. Keptuvėję įkaitinkite aliejų ant vidutinio stiprumo ugnies.

8. Imkite vieną cukinijos gabaliuką, ant viršaus dėkite vištienos gabaliukus, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite dar vienu cukinijos gabaliuku, spūstelėkite. Šį suvožtinį apvoliokite miltuose, pamirkykite tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje apie 1,5–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol tešla apkeps ir parusvės. Taip paruoškite kepsnelius iš visų cukinijų ir vištienos gabaliukų.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Formuojami kepsneliai
Dangiros Šimašiutės nuotr./Formuojami kepsneliai

9. Į nedidelę apkepo formą supilkite pomidorų padažą, ant viršaus dėkite apkeptus kepsnelius ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kad vištiena kepsnelio viduje gerai perkeptų.

10. Prieš patiekiant apiberkite smulkintomis petražolėmis. Dėl gražumo!

Besimėgaujant šiais kepsneliais man dar kilo mintis, kad kai kam šie kepsneliai dar labiau patiktų apkepti ir su sūriu. Pabandykite – prieš dedant juos į orkaitę, pabarstykite trupučiu gerai besilydančio sūrio, pavyzdžiui, mocarela čia labai tiktų.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Cukinijų-vištienos kepsneliai su pomidorų padažu
Dangiros Šimašiutės nuotr./Cukinijų-vištienos kepsneliai su pomidorų padažu

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs