Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais

Iš kirvio košės neišvirsi, bet iš avižų tai tikrai! Ir visai neblogą. Avižinė košė ant mano pusryčių stalo yra dažnas svečias. Avižinius dribsnius aš renkuosi kuo mažiau apdorotus ir dažniausiai verdu tiesiog vandenyje – man taip labai skanu, bet kartais pasilepinu ir koše su kokoso pienu. Didžiausias šios košės pliusas tas, kad į ją visai nededu jokių saldiklių.
Dangira Šimašiutė ir jos virta košė
Dangira Šimašiutė ir jos virta košė / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Jei vandenyje virtus avižinius dribsnius dažnai gardinu trupučiu medaus ar agavos sirupo, tai ši kokosinė košė yra tokia kreminė, aromatinga, kad visai neprašo būti pasaldinta. Ypač kai ji dar gardinama persimonais. Šie vaisiai su tokia koše nėra jokia taisyklė, tiesiog dabar kaip tik jų sezonas, o aš labai mėgstu šiuos vaisius. Čia taip pat labai tinka mangai – net neįtikinėsiu, kaip tai gardu, o gal net fantastiška!

Vida Press nuotr./Persimonai
Vida Press nuotr./Persimonai

Ingredientai (1 asm.):

  • 100 ml kokosų pieno;
  • 120 ml vandens;
  • žiupsnelis druskos;
  • 3 valg. šaukšt. avižinių dribsnių;
  • 1 valg. šaukšt. nesaldintų kokoso drožlių ir dar trupučio pabarstymui;
  • 1/2 persimono.

Gaminimas:

1. Kokosų pieną ir vandenį pilkite į nedidelį puodą, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol užvirs, kartais pamaišydami.

2. Kai užvirs, kaitinkite dar minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti minutę.

3. Kol košė brinksta, persimoną supjaustykite smulkiais kubeliais.

4. Košę sukrėskite į dubenėlį, apiberkite persimono kubeliais, trupučiu kokoso drožlių ir mėgaukitės nedelsdami.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais
Dangiros Šimašiutės nuotr./Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai