Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais

Jei nuotraukos galėtų perteikti kvapą, kuris sklinda nuo šio pyrago... Ir jei tik jūs galėtumėt paimti jo gabalėlį tiesiai iš nuotraukos... Esu tikra, juo tikrai susigundytumėt! Saldžiai gaivus ir šokoladiškai pikantiškas, kitaip nepavadinsi.
Dangira Šimašiutė ir jos keptas keksas
Dangira Šimašiutė ir jos keptas keksas / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Keksai yra tokie pat praktiški kepiniai, kaip ir keksiukai – greitai paruošiami ir nejautrūs kulinariniams tikslumams. Tešla pagaminta akimirksniu, o ir pats pyragas netrukus tampa tinkamas ragauti. O tas kvapas!

Dangiros Šimašiutės nuotr./Kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais
Dangiros Šimašiutės nuotr./Kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais

Ingredientai (6–8 porcijoms):

  • 250 g miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 200 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 200 g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 3 gerai prinokusios kriaušės (iš viso apie 600 g);
  • 70 g juodojo šokolado, pjaustyto mažais kubeliais;
  • sviesto kepimo formai patepti ir miltų pabarstyti.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

2. Kekso formą (26x11cm) ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.

4. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi (plaktuvu arba virtuvine šluotele) iki purios masės. Toliau maišant po vieną sudėkite kiaušinius, tada vanilę.

4. Maišant mediniu šaukštu po truputį berkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešla bus tiršta – nieko tokio, taip ir turi būti.

5. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais, suberkite į tešlą, taip pat suberkite smulkintą šokoladą, išmaišykite.

6. Sukrėskite tešlą į paruoštą kekso formą, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min., kol įsmeigus ir ištraukus peilio galiuką arba medinį smeigtuką jis bus švarus.

7. Leiskite truputį atvėsti, išverskite pyragą iš formos, o prieš pjaunant leiskite jam labai gerai atvėsti.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais
Dangiros Šimašiutės nuotr./Kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai