Ingredientai (9 keksiukai):
- 100 g juodojo šokolado;
- 200 ml pieno;
- 250 g miltų;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 kiaušiniai;
- 80 g sviesto;
- 150 g varškės;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.
4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.
5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
DAR DAUGIAU KEKSIUKŲ RECEPTŲ RASITE ČIA
Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.