Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: margi keksiukai

Laisvadienį pakvėpinkite savo namus šokoladu. Šie keksiukai, su trupučiu varškės ne tik gražiai margi, bet ir gaiviai gardūs.
Dangira Šimašiutė ir jos kepti keksiukai
Dangira Šimašiutė ir jos kepti keksiukai / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Ingredientai (9 keksiukai):

  • 100 g juodojo šokolado;
  • 200 ml pieno;
  • 250 g miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 80 g sviesto;
  • 150 g varškės;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Margi keksiukai
Dangiros Šimašiutės nuotr./Margi keksiukai

DAR DAUGIAU KEKSIUKŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais